Gazete Vatan Logo

E-bordro hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Maaş bordrolarını E-bordro sayesinde internet üzerinden sorgulamak mümkün. Maliye Bakanlığının uygulaması olan E-bordro hem güncel maaşı hem de geçmiş maaşları görüntüleyebiliyor. Peki E-bordro uygulamasını nasıl kullanabilirim?

E-bordro hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Maliye Bakanlığı tarafından internet altyapısı son dönemlerde aktif şekilde kullanılıyor. BU kapsamda elektronik ortamda yer alan e-bordro uygulaması vatandaşlar tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Teknolojinin hızlı yaygınlaştığı ve günlük yaşamın her alanında aktif şekilde kullanılmakta olduğu 21.yüzyıl dünyasında internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojisi ile birlikte insanların nerede olursa olsun internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi de internet kullanım oranları oldukça hızlı bir şekilde artış gerçekleştiriliyor. Bu durumda günümüzün hızla gelişen teknolojileri arasında yer alan mobil akıllı cihaz teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilmesi de internet hizmetlerinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmetler günlük yaşamın her alanında çok daha önemli çözümler sağlamakta olduğundan son dönemlerde kamu kurumları tarafından da aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle internet ortamı üzerinde hizmete açılan online kamu hizmetleri ile birlikte vatandaşlar kamu işlemlerinde de internet kolaylıklarından yararlanabiliyor. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile birlikte çalışanların maaş bordrolarını internetten de öğrenebilme şansına sahip olabilmesine yardımcı oluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ile birlikte artık maaş bordrolarının internet kolaylığında da öğrenilebilmesi mümkün oluyor. Bu yüzden de günümüzde artık Maliye Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak alınan memur maaşlarının ayrıntılı dökümlerinin yer aldığı maaş bordrosu bilgisinin internet ortamı üzerinden de görülebiliyor. Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online maaş bordrosu uygulaması ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel maaş bordrosu bilgilerini de dahi internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Maaş bordrosu içerisinde kamu çalışanlarının almış oldukları memur maaşı üzerindeki net maaş miktarı, brüt maaş miktarı, kesintiler, sigorta ödemeleri, ikramiyeler ve primler gibi tüm maaş işlem bilgileri döküm halinde yer almaktadır. Bu yüzden e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanlarınca yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı tarafından yasal zorunluluk gereğince özel sektör çalışanlarına ve kamu çalışanlarına her ay almış oldukları maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı maaş dökümünün yer aldığı maaş bordrosu hazırlıyor. Bu maaş bordrosu somut evrak olarak her ay maaş döneminin ardından vatandaşa veriliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde vatandaşların maaş bordrolarını kolay bir şekilde görebilme şansına da sahip olmasını sağlıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması özel sektör çalışanları tarafından kullanılamıyor.

Haberin Devamı