Gazete Vatan Logo

E-Bordro belgenizi nasıl alacaksınız?

E-Bordro belgesi alarak aylık aldığınız maaşınızı belgeleme şansına sahipsiniz. Aynı zamanda maaş kesintilerinizi de sorgulamanız kolaylaşmış olacak. Bu belgeyi nasıl alacağınızı bu haberden sorgulayabilirsiniz.

E-Bordro belgenizi nasıl alacaksınız?

Günümüzde teknolojinin kullanımın artması ile birlikte birçok işlemimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Bu kapsamda ise, kamu personellerinin dijital platform üzerinde maaş bordrolarının güncel ayrıntılarını kolay bir şekilde inceleme imkanı sağlanmaktadır. Bu bizlere sunulmuş olan imkan ile özellikle zamandan büyük oranda tasarruf sağlayacaksınızdır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu yazımıza sizlere E-Bordro uygulaması ile işlemlerinizi internet üzerinden, vakit kaybetmeden nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızdaki sizlere verecek olduğumuz adımları takip ederek sizlerde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak E-Bordro'nun tanımını yapacak olursak eğer, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilen say2000i’de maaş hesaplaması yapılan ve kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme hizmetine verilen genel isimdir.

Haberin Devamı

Her ayın 15'inden sonra internet uygulamasını kullanarak maaş bordro'nuzun çıktısını alabilirsiniz.

E-Bordro uygulaması ile, maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş bordrosu çıktı alma gibi işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Sizlere sunulmuş olan bu uygulama ile birlikte, herhangi bir kamu kuruluşunda oluşan sorunları yaşamadan, sıra beklemeden kolayca yapabilirsiniz. Uygulamayı ise 7 gün 24 saat dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

E-Bordro uygulaması ile güncel maaş bilgilerinize ulaşabildiğiniz gibi aynı zamanda geçmişteki maaş bilgilerinizde ulaşabilirsiniz.

Uygulama sistemine giriş yapabilmeniz için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekmektedir. Bunun için ise, E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifrenizi ise herhangi bir PTT şubesine giderek edinebilirsiniz. Şifreniz için ise kimlik bilgilerinizi görevlilere vermenizin yanı sıra 2 tl işlem ücret bedelinizi ödemeniz gerekmektedir. Bu işlemlerinizden sonra şifrenizi edinebilirsiniz.

E-Bordro sistemi için E-Devlet uygulamasında ilk olarak, ekran üzerinde bulunan kimliğimi şimdi doğrula butonuna basmanız gerekmektedir. Ardından değişen ekran ile birlikte sizden istenmekte olan bilgileri girmeniz gerekmektedir. İlgili yerlere TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra 'Sisteme Giriş Yap' butonuna tıklayınız. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemlerden sonra uygulama sistemine girebilir ve E-Bordro hakkında yapmak istediğiniz tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifre haricinde E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro uygulama ile bilgilerinize ulaşmak için mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ seçeneklerinden birini de kullanabilirsiniz.