Gazete Vatan Logo

E-ALES giriş yerleri nasıl öğrenilir? E-ALES için ÖSYM'den kritik açıklama!

Bu sene birincisi düzenlenecek e-ALES için, deneme sınavı düzenleneceği daha önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirtilmişti. E-ALES deneme sınavına girecek öğrencilerin sınava giriş yerleri, ÖSYM resmi sitesinden yapılan bir açıklama ile adaylara duyuruldu. E-ALES deneme sınavı ve e-ALES sınavı giriş yerleri ile ilgili detaylar haberimizde mevcut.

E-ALES giriş yerleri nasıl öğrenilir? E-ALES için ÖSYM'den kritik açıklama!

Adayların e-ALES başvuru işlemleri için ÖSYM resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekildeydi;

‘’e-ALES Deneme Sınavı: Başvuruların Alınması

e-ALES 11 Şubat 2017 tarihinde elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30'da “e-ALES Deneme Sınavı” uygulanacaktır.

e-ALES Deneme Sınavına başvurular, 6-18 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı sunulmuş olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olup, sınav sonuçları ALES puanı yerine kullanılamayacaktır.

2017 e-ALES Deneme Sınavına başvuran adaylar aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere de başvuruda bulunabilecektir. İlgililere duyurulur.’’

Sınava az bir zaman kala, sınava girecek adayların giriş yerleri de açıklandı.

E-ALES GİRİŞ YERLERİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-ALES Deneme Sınavı 2017/1 Giriş Yerleri Açıklandı

ÖSYM resmi internet sitesinde ‘’2017 e-ALES Deneme Sınavı (e-ALES Deneme 2017/1): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi’’ başlığı ile yayımlanan duyuruda, şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

‘’2017 e-ALES Deneme Sınavı (e-ALES Deneme 2017/1): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

28 Ocak 2017 tarihinde saat 14:30’da uygulanacak olan e-ALES Deneme Sınavına (e-ALES Deneme 2017/1) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

DİKKAT! Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, işlem kâğıdı ve peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınava binasına alınmayacaktır.

Sınav binasına en geç saat 14:15'e kadar giriş yapınız. Bu süreden sonra sınav binasına giriş yapılamayacaktır.

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

E-ALES Deneme Sınavı İle İlgili Detaylar

Haberin Devamı

Bu sınav, 11 Şubat 2017 tarihinde düzenlenecek e-ALES elektronik ortamda düzenleneceği için, sınava katılacak olan adaylara aşinalık kazandırmak amacıyla düzenleniyor. 28 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek olan e-ALES deneme sınavından alınan puanın resmi bir geçerliliği yok, sınavdan alınan puan ALES puanı olarak kullanılamayacak, ÖSYM tarafından açıklanacak kadro ve pozisyonlara bu puanla tercih yapılamayacak. Sınav, 28 Ocak 2017 tarihi saat 14.30’da Ankara Esenboğa e-sınav merkezi’nde düzenlenecek. Sınav binası, elektronik ortamda düzenlenecek olan sınavlar için kullanılıyor, 11 Şubat 2017 tarihinde düzenlenecek e-ALES kapsamında kullanılacak binalardan biri de Ankara Esenboğa e-sınav merkezi binası.

Adayların, sınav binasına en son girebileceği saat, 14.15. Adayların sınav saatinden bir saat önce giriş yerlerinde bulunması gerekiyor. Kurşun kalem, silgi, peçete ve sınavda kullanılacak olan müsvedde çözüm kağıdı, adaylara ÖSYM tarafından verilecek. Bu nedenle, adayların şeffaf pet şişe içinde su dışında herhangi bir araç gereçle veya yiyecek içecekle sınava girmemeleri gerektiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

E-Ales deneme sınavı Ankara Esenboğa e-sınav merkezinde düzenlenecek ancak 11 Şubat 2017 tarihinde aslı düzenlenecek olan e-ALES Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav merkezlerinde düzenlenecek. Ankara Esenboğa e-sınav merkezinin 4 bin civarı öğrenci kapasiyesi bulunuyor. İzmir’deki elektronik sınav merkezinin kapasitesi 72 kişilik, İstanbul’da bulunan elektronik sınav merkezi kapasitesi se 431 kişilik. 11 Şubat’ta düzenlenecek olan e-ALES için 5 bine yakın kontenjan mevcut.

2017 e-ALES Deneme Sınavı (e-ALES Deneme 2017/1) Adaylarının Dikkatine!
28 Ocak 2017 tarihine uygulanacak olan e-ALES Deneme Sınavı’nda (e-ALES Deneme 2017/1) diğer elektronik sınavlardan farklı olarak adaylara karalama kağıdı dağıtılacaktır. Bu karalama kağıdının sisteme giriş sırasında adayla ilişkilendirilmesi gerekmektedir.
Ayrıca sınav sırasında çekilen fotoğraflar sınav sonuç belgesinde kullanılacağı için, giriş sırasındaki fotoğraf çekim sürecinde güncellemeler yapılmıştır.
ÖSYM aday fotoğrafları standartlarına uygun fotoğraf çekimi için gerekli yönlendirmeleri yapan arayüzün nasıl kullanılacağını ve karalama kağıdının nasıl sisteme ekleneceğini anlatan ilgili Kılavuzlar Ek'te sunulmuştur.
Adaylara önemle duyurulur.

Haberin Devamı