Gazete Vatan Logo

E-ALES giriş yerleri açıklandı!

Geçtiğimiz sene duyurulan ve bu sene ilk kez düzenleneceği belirtilen E-Ales için düzenlenecek olan deneme sınavının tarihi yaklaşıyor, daha sonra ise asıl sınav uygulanacak. Haberimizde, e-ALES ile ilgili detayları sizlerle paylaşacağız.

E-ALES giriş yerleri açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesi, ÖSYM’nin düzenlediği KPSS, ALES, e-ALES, e-YDS gibi sınavlar hakkında bilgi alınacak en güvenilir kaynak. Bu nedenle öğrenciler de en çok bu siteden gelecek açıklamalara itibar ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden E-Ales Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde, e-Ales Deneme Sınavı başvuruları, ücretleri hakkında açıklama geldi. ÖSYM resmi sitesinden yayımlanan açıklamanın tam metni şu şekilde;

‘’e-ALES Deneme Sınavı: Başvuruların Alınması

e-ALES 11 Şubat 2017 tarihinde elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30'da “e-ALES Deneme Sınavı” uygulanacaktır.

e-ALES Deneme Sınavına başvurular, 6-18 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı sunulmuş olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olup, sınav sonuçları ALES puanı yerine kullanılamayacaktır.

2017 e-ALES Deneme Sınavına başvuran adaylar aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere de başvuruda bulunabilecektir. İlgililere duyurulur.’’

Haberin Devamı

E-ALES GİRİŞ YERLERİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

28 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek olan e-Ales deneme sınavının, e-ALES ilk kez bu sene düzenleneceği için yapılacağı belirtiliyor. Adaylar, 28 Ocak 2017 tarihindeki deneme sınavında, sisteme aşinalık kazanarak, 11 Şubat 2017 tarihindeki sınava eksiklerini gidermiş bir şekilde hazır olarak gelebilecekler.

28 Ocak tarihli e-ALES deneme sınavı giriş bilgileri açıklaması

e-Ales deneme sınavı ve 11 şubatta düzenlenecek e-Ales açıklamasından sonra ÖSYM, e-ALES deneme sınavlarına giriş bilgilerinin paylaşılacağını resmi sitesi üzerinden adaylara duyurdu.

Açıklamada, sınav süresinde ve sınava girerken dikkat edilecek hususlar ile, adayların yanında taşıması gereken araç ve gereçlerle ilgili bilgilere de yer verildi. Açıklamanın tam metni şu şekilde;

‘’28 Ocak 2017 tarihinde saat 14:30’da uygulanacak olan e-ALES Deneme Sınavına (e-ALES Deneme 2017/1) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Haberin Devamı

DİKKAT! Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, işlem kâğıdı ve peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınava binasına alınmayacaktır. Sınav binasına en geç saat 14:15'e kadar giriş yapınız. Bu süreden sonra sınav binasına giriş yapılamayacaktır. Adaylara saygıyla duyurulur.’’

E-ALES’in Gerçekleştirileceği İller

E-ALES sınavı, elektronik ortamda gerçekleştirileceği için, ALES ve KPSS gibi sınavlarda olduğu gibi, kullanılan birçok bina kullanılamayacak. E-ALES sınavları için, özellikle kapasitesi çok fazla olan ve birçok öğrenci alabilecek Ankara’da yer alan Esenboğa elektronik sınav merkezi kullanılabilecek. İstanbul ve İzmir’de de, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin E-ALES sınavları kapsamında kullanabileceği binalar bulunuyor, sınav bu üç ildeki elektronik sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve toplamda 5 bine yakın katılım sağlanacak. Ankara’daki Esenboğa elektronik sınav merkezinin 4 bin kapasitesi, İzmir’deki elektronik sınav merkezinin 72 kişilik kapasitesi, İstanbul’daki elektronik sınav merkezinin 431 kişilik kapasitesi bulunuyor. Sınavın elektronik ortamda düzenleneceği gibi, başvurular da elektronik ortamlar üzerinden yapılacak. ÖSYM resmi sitesinden yapılacak e- ALES başvuruları için başvuru süresi hala devam ediyor. Kontenjan dolarsa başvuru yapılamayacak ve başvuru ücreti ödenemeyecek.

Haberin Devamı