Gazete Vatan Logo

Düzenin doğasına farklı bir bakış

İstanbul Beyoğlu’ndaki Daire Galeri, bugün başlayacak ve 8 Şubat’a kadar sürecek Elçin Ekinci’nin ‘Düzenin Doğası//The Nature of Order’ başlıklı İstanbul'daki ilk kapsamlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi, doğa ile kültür –varolan ile tasarlanmış– arasında gidip gelen, dengelenmeye çabalayan bir ruh hali üzerine kurulu.

Ekinci, düzenin; hesaplanabilir, bölünebilir, rasyonelize edilebilir, denetlenebilir bir anlayışla örgütleme meselesinden yola çıkarak kendine ve doğal olana dair bilgisini yeniden inşa etmeye çabalıyor. Bireyin doğa ve kendi ile kurduğu ilişki üzerinden henüz hiçbir şeyin “tasarlanmadığı” ilksel belleği ve “öz”ü düşünmeye davet ediyor. İnsan etkinliğinin önemli bir kısmı olarak “enformasyonun” kodlanması ve bu kodların okunmasından hareket ediyor. Geometrik biçimlendirme, mimari unsurlar, ölçme, sınıflandırma, doğal olanın kalıba sokulması, şablonlarla tanımlaması, tasnif edilmesini mesele ediniyor ve bu niyetlerin görünmez sonucu olan iktidar biçimlerine eğiliyor.

“Düzenin Doğası”, 18 Aralık –08 Şubat tarihlerinde, Salı-Cumartesi günleri 11.00-19.00 saatleri arasında Daire Galeri’de görülebilir.

Elçin Ekinci
1980 yılında İskenderun'da doğdu. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Bileşik Sanatlar bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünde ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilmiş burs ile İtalya’da Accademia di Belle Arti L’Aquila’da yüksek lisansını yaptı. 2007 yılında İtalya’de ilk solo sergisini gerçekleştiren sanatçının çalışmaları Türkiye, İtalya ve Makedonya‘da sergilendi.

Haberin Devamı