Gazete Vatan Logo

Düzce'de otobüs şarampole yuvarlandı

Düzce'de kar yağışı ve buzlanma sonucu sürücüsünün direksiyon kontrolünü kayetettiği otobüs şarampole yuvarlandı, kazada 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı

Kaza saat 06.00 sıralarında TEM'in Düzce Turatlar Köyü Mevkii'nde meydana geldi. Tokat'ın Erbaa İlçesi'nden 27 yolcusu ile İstanbul'a giden 51 yaşındaki Halil Çalgav yönetimindeki 06 AL 1804 plakalı "Efes Turizm'e ait yolcu otobüsü, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, 31 yaşındaki Atıf Çıtır, 47 yaşındaki Yusuf Diker, 30 yaşındaki Elvan Demirdağ ve 40 yaşındaki Nurşen Sekmen ölürken 16 kişi ise yaralandı. 112 Acil servislerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerin ardından yaralılar Düzce Tandoğan Tokgöz ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan yara almadan kurtulanlar polisin yardımıyla İstanbul'a giden başka bir otobüsü bindirilerek, yollarını devam etti.

Otobüs sürücüsü Halil Çalgav, kar yağışı nedeniyle otobüsün yolda kaydığını belirterek, "Otobüs kayınca, direksiyon hakimiyetini sağlayamadım" dedi. Kazada eşi Nurşen Sekmen'i kaybeden Mustafa Sekmen ise otobüsün hızlı gittiğini savunarak, "Eşim uyuyordu. Ben uyanıktım. Aşırı hızla ilerliyorduk. Otobüs sağa, sonra sola savruldu. Sürücü kontrolü sağlayamayınca otobüs devrildi" dedi.

Haberin Devamı