Gazete Vatan Logo

Duvara Karşı'da oynamıştı! Türkiye'ye geldi...

Ülkemizde Sibel Kekilli'yle oynadığı "Duvara Karşı" filmiyle tanınan Birol Ünel, yıllar sonra Türkiye'de film çekiyor.

Duvara Karşı'da oynamıştı! Türkiye'ye geldi...

Geçen yıllarda zor günler geçiren ve sokaklarda yattığı ortaya çıkan Ünel, yeniden mesleğine döndü. Almanya'da yaşayan oyuncu, Kudret Sabancı'nın Vecihi Hürkuş filminde konuk oyuncu olmayı kabul etti. Ünel, Eğrikapı Prodüksiyon'un imza attığı, Savaş Korkmaz'ın ise senaryosunu yazdığı filmde 4 gün çalışacak ve Rus Komutan Ivan'ı canlandıracak.

Film, Milli Mücadele kahramanımız Vecihi Hürkuş'un öyküsünü günümüzdeki Mehmet (Bora Akkaş) ile Selin'in (Miray Daner) aşkından yola çıkarak anlatıyor ve yarım kalmış 100 yıllık geçmişi olan efsane havacı Vecihi Hürkuş'un gerçek yaşam öyküsünün izlerini sürüyor.

Çekimleri İstanbul ve Edirne'de süren proje, kalabalık oyuncu kadrosuyla sezonun en iddialı yapımı olarak öne çıkıyor. Vecihi Hürkuş'u Hilmicem İntepe'nin, eşi Hadiye Hürkuş'u Gizem Karaca'nın oynadığı filmde Pilot Fazıl'ı Gurur Aydoğan, Mehmet Ali Yüzbaşı'yı Murat Arkın oynuyor. Diğer önemli rolleri ise Hakan Yufkacıgil, Zeyno Eracar, Eray Türk, Ahmet Ali Çelikten, Gizem İlhan ve Bahadır Yenişehirlioğlu canlandırıyor. (Medyatava)

Haberin Devamı