Gazete Vatan Logo

Duvar kağıdı şarjı etkiler mi?

Yapılan araştırmalar sonucu duvar kağıdının şarj tüketimine nasıl bir etkisi olduğu ortaya çıktı. Beyaz veya siyah renkli duvar kağıdının şarjı nasıl etkilediğini haberimizde bulabilirsiniz.

Duvar kağıdı şarjı etkiler mi?

Duvar kağıdının şarj tüketimini etkileyip etkilemediği merak edilen konular arasında yer alıyordu. Galaxy S7 edge, OnePlus 3 ve Nexus 6P modellerinde yapılan testler sonucu bu merak ortadan kalkıyor. Her üç telefona da yapılan testler sonucu duvar kağıdındaki renk seçiminin şarjı nasıl etkilediği açıkça görünüyor.

AMOLED ekrana sahip olan bu telefonlardan Galaxy S7 edge'de; beyaz duvar kağıdı kullanıldığında 1078 mW güç tüketimi, siyah duvar kağıdı kullanıldığında 615 mW güç tüketimi ve sıradan duvar kağıdı kullanıldığında 788 mW pil tüketimi yaşanıyor.

OnePlus 3 modelinde; beyaz duvar kağıdı kullanıldığında 1156 mW güç tüketimi, siyah duvar kağıdı kullanıldığında 631 mW güç tüketimi ve sıradan duvar kağıdı kullanıldığında 705 mW pil tüketimi yaşanıyor.

Nexus 6P modelinde ise; beyaz duvar kağıdı kullanıldığında 1309 mW güç tüketimi, siyah duvar kağıdıkullanıldığında 696 mW güç tüketimi ve sıradan duvar kağıdı kullanıldığında 876 mW pil tüketimi yaşanıyor.

Bu sonuçlara göre siyah duvar kağıdının pil tüketiminde oldukça cimri davrandığı açıkça görünüyor. Eğer şarj sürenizi uzatmak istiyorsanız; düz siyah veya siyah tonlarının hakim olduğu bir duvar kağıdı seçmelisiniz.

Haberin Devamı

Kullanmış olduğunuz uygulamalarda gece modu seçeneği varsa aktif ederek şarj tüketiminizi düşürebilirsiniz.