Gazete Vatan Logo

Duterte’ye destek artıyor

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin halk desteği, insan hakları ihlalleriyle ilgili tartışmaya karşı artmaya devam ediyor.

Duterte’ye destek artıyor

Göreve geldiği günden bu yana uyuşturucu mafyasına karşı kanlı bir operasyon yürüten Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin halk desteği, insan hakları ihlalleriyle ilgili tartışmaya karşı artmaya devam ediyor. Araştırma şirketi Pulse Asia tarafından yapılan ankete göre Duterte’nin Mart ayında yüzde 78 civarında olan halk desteği Temmuz itibariyle yüzde 82’ye yükselmiş durumda. Şirket yetkilileri, Duterte’nin ülkenin değişik köşelerinde yaşayan bütün sosyo-ekonomik grupların desteğini aldığını vurguluyor. Duterte’nin göreve gelmesinden bu yana düzenlenen operasyonlarda 5 bini aşkın kişinin öldüğü biliniyor. Aynı dönemde ülke genelinde 8 binin üzerinde faili meçhul cinayet işlenmiş olması, polis ve güvenlik güçlerinin yargısız infazlar gerçekleştirdiği yorumlarına yol açıyor.

Yeni tecavüz gafı

Duterte, uzun süre belediye başkanı olarak hizmet verdiği Davao kentinde yaptığı konuşmada yeni bir gafa imza attı. Çocuklara yönelik cinsel taciz vakalarını eleştiren Duterte, “Hoşlanmadığım şey çocukların tecavüze uğraması. Belki bir Kainat Güzeli’ne bulaşırsınız, öleceğini bile bile birine tecavüz etme cesareti gösteren birini tebrik bile edebilirim” dedi. Duterte, İslamcı militanlara yönelik operasyonlara katılan askerlere, tecavüz olaylarına karışmaları halinde suçu kendisinin üstlenebileceği güvencesini vermişti.

Haberin Devamı