Gazete Vatan Logo

Düşüncenin görüntüsü alındı

Bilim adamları bir balığın düşüncesini görüntülemeyi başardı.

Dünyadaki bir çok varlık düşünür ve düşünce gözle görülen bir şey değildir. Japonya''nın başkenti Tokyo''nun Shizuoka eyaletinde bulunan Milli Genetik Enstitüsü bilim adamları, zebra balığı üzerinde bir araştırma yaptılar ve araştırma sonucunda düşüncenin nasıl oluştuğunu keşfettiler.

Bilim adamları balığın yakınına bir yem koydular ve geliştirdikleri sistemle nöron faaliyetlerini kaydettiler. Görüntü çeken ekip, balığın yemi fark etmesi, ardından bunun beynin bir bölgesine iletilmesini ve ardından da bu bilginin irdelenmesiyle geçen süreci kaydetti.

Koichi Kawakami, açıklamasında bu durumun daha iyi psikiyatrik ilaçların verilmesine yol açabilir, düşünce algılama olasılığı her zaman var dedi ve, "Gelecekte, nöronların belirli kombinasyonları aktivitesine dayanarak öğrenme, bellek, korku, neşe ve öfke dahil olmak üzere, bir hayvanın duygusal davranışlarını yorumlayabiliriz" dedi.

Japon araştırmacılardan oluşan ekip, bu durumun pskolojik ilaçileride beyinde nasıl düşünce oluştuğunu tamamen keşfetmeyi planladıklarını söyledi.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Düşüncenin görüntüsü alındı

Haberin Devamı