Gazete Vatan Logo

Düşük maliyetle sıcak su

Bosch, güneş enerji sistemiyle çok düşük bir maliyete yüksek sıcak su konforu sunuyor

Enerjinin etkin kullanımına yönelik çözümleriyle dikkat çeken Bosch Isı Sistemleri, fuarda tüketicilere güneş enerji sistemiyle çok düşük bir maliyete yüksek sıcak su konforuna ulaşmanın yöntemlerine anlatacak.

Çevreye duyarlılık ve doğadaki enerjinin etkin bir şekilde kullanımının artırılmasına yönelik yenilikleriyle dikkat çeken Bosch Isı Sistemleri, ISK Sodex Fuarı’ndaki standında hem bu alandaki yeni ürünlerini sergileyecek hem de ziyaretçilere yönelik sürprizleri olacak. Bosch, enerji ekonomisi ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaşırken fuar boyunca; yoğuşmalı sistemin enerji tasarrufundaki önemi ve avantajlarını da vurgulayacak.

Bosch Isı Sistemleri’nin yoğuşmalı ürün gamına yeni eklenen Condens 2000 W ve Condens 5000 W serisi ile ilgili detaylı bilgiler de ziyaretçilerle paylaşılacak. Bosch, fuar boyunca mevcut kazan dairelerinde dönüşüm, yenileme sırasında kolay taşınabilme ve kurulum imkânı sağlayan Bosch kaskad sistemlerin yakıt ekonomisine katkıda bulunması, ısı bloğu sayesinde uzun kullanım ömrüne sahip olması ve yer seçiminde esneklik sağlaması gibi avantajlar nedeniyle birçok uygulamaya göre tercih edilme sebebini ayrıntılarıyla anlatacak.

Aynı zamanda standa uğrayan ziyaretçilerle yeni nesil güneş enerjisi sistemi ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılacak. Bosch güneş enerjisi sayesinde yüksek verim sağlanırken elektrikli ısıtıcı desteği ile güneş olmayan günlerde bile sıcak su ihtiyacını karşıladığından bahsedilecek.

Ayrıca fuar boyunca Bosch&Tema işbirliği ile herkese fidan armağan edilecek.

‘Isındığın kadar öde’ sistemi ISK Sodex’te

Isısan bu yıl “enerji tasarrufu ile yüksek verime” odaklandı. ISK Sodex Fuarı’na katılan Isısan, ekonomik oluşu ve yüksek verimi ile ilgi odağı olması beklenen yoğuşmalı kombi Buderus GB 012’yi sektörle ilk kez buluştururken merkezi sistemlerde radyatörlere monte edilerek “ısındığın kadar öde” sistemini destekleyen Hannovel ısı pay ölçerler ve merkezi sistemli endüstriyel uygulamalarda kullanılan Mc Quay klima santralleri de tanıtılacak.

Isısan’ın fuarda ayrıca ısı pompaları ile yoğuşmalı cihazların beraber kullanıldığı “hibrid” sistemleri de tanıtacak. 2008 yılından bu yana Türkiye’de hibrid sistemleri sektör temsilcileri ile buluşturan Isısan, güneş enerjisi sistemleri, ısı pompaları ve Daikin klimalar üzerine de standında detaylı bilgiler aktaracak.

Isısan yetkilileri, Buderus’un ’teknolojide gelinen son nokta’, Daikin’in ’teknolojiyi temsil eden’ uzay üssü konseptindeki standlarıyla tüketicilerle buluşacağına dikkat çekerek, “Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler departmanı ise çevreci ve doğa sever konseptli standı ile fuarda yer alacak” dedi.

İklimsa dünya devlerini müşterinin ayağına getiriyor

Sabancı Holding’in çatısı altında dünyanın lider klima ve kombi markalarını buluşturan ve 2006 yılında hizmet vermeye başlayan İklimsa, ISK-Sodex’te bünyesindeki ünlü markaların en yeni ve tasarruflu ürünleriyle boy gösterecek. Merkezlerinde aralarında Mitsubishi, Sharp, Beretta gibi dünyaca 8 marka ve 100’den fazla farklı model klima ile kombiyi satışa sunan İklimsa, özellikle uygun fiyat seçenekleri ve ödeme koşullarıyla dikkat çekiyor.

İklimsa yetkileri, müşterilerine kapı kapı dolaşmadan, iklimlendirme adına her tür ürün, marka çeşidi, fiyat alternatifi ve ödeme kolaylığını sunduklarını vurgulayarak, satış sonrası hizmetler konusunda da müşteriyi mennun edici bir sürece sahip olduklarını kaydetti.

Airfel tasarruflu ürünleriyle çıkarma yapacak

Sanko Holding şirketlerinden Airfel, ISK-Sodex 2010 Fuarı’na Türkiye’de ilk ve tek olan ürünleriyle adeta çıkarma yapacak. Tamamı kendi üretimi olan 24, 30 KW yoğuşmalı kombiler ile 40 KW boylerli yoğuşmalı kombileri de ilk kez bu fuarda görücüye çıkaracaklarını söyleyen Airfel Genel Müdürü Hasan Önder, “Airfel üretimi olan panel radyatör ve infrared ısıtıcı ürün gamlarındaki yenilikleri de fuardaki standımızda sergileyeceğiz” dedi. Enerji verimliliği konusunun ön planda olması nedeniyle Airfel olarak fuarda enerji tasarrufu sağlayan ürünlerini de ilk kez tanıtacaklarına dikkat çeken Önder, “Tüketicilere yüksek ısıtma konforu sunan ve Türkiye’deki ilk ve tek olan Ambassador Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanları tüketicilerle buluşturacağız” diye konuştu. Önder, bu yıl fuarda da enerji verimliliğini ön planda tutan inovatif yeni ürünlerin önem kazanacağını sözlerine ekledi.

Airfel standında neler olacak?

- Mitsubishi Heavy Industries’in (MHI) VRF sistemlerindeki ürün grupları, ısı pompası, elektrik üreten güneş panelleri olan fotovoltaikleri

- McQuay marka yeni modeller ile Türkiye’de ilk ve tek olan 180 KW’lık büyük kapasite seçeneğine sahip Ambassador Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar

- Auer ve Daylux markalı yeni nesil ürünler

Ziyaretçilere hediye süprizi

- Airfel’in satış sonrası hizmetler departmanı ilk kez fuarda bir stant açacak. Airfel, Sodex’in çekiliş sponsorluğunu da üstlenecek. Fuara katılacak ziyaretçiler arasında yapılacak çekilişle 5 kişiye kombi ve 5 kişiye de split klima hediye edilecek. Airfel standında uzman mühendisler teknik eğitimler de verecek.

Alarko Carrier Totaline’ı görücüye çıkaracak

Isıtma&soğutma sektörünün uzun yıllardan beri önde gelen şirketlerinden Alarko Carrier, ISK Sodex İstanbul 2010 Fuarı’na katılarak gövde gösterisi yapacak. Fuar için 860 metrekarelik özel bir stand hazırlayan Alarko Carrier, burada tasarruflu ve çevreye duyarlı ürünleri sektörün profesyonelleri ve tüketicilerle buluşturacak. Şirket, kendi bünyesinde faaliyet gösteren marketler zinciri Totaline’ı da fuarda ziyaretçilere tanıştıracak.

Yazlıkçılara taşınabilir güneş enerjisi

EZİNÇ hangi ilde, hangi aylarda ne kadar sıcak su için ne kadar güneş kolektörüne ihtiyaç duyulduğunu en verimli şekilde hesaplayan yazılımını ISK-Sodex 2010 Fuarı’nda tanıtacak. Ezinç ayrıca standında yazlıklar, karavanlar, tekneler ve plajlar için kullanıma sunulan taşınabilir özelliğe sahip ’Mobil Güneş Enerjisi Sistemi’ “Nanosol”u da sergileyecek.

Erensan 6 yeni ürünle rekabeti yeni bir boyuta taşıyor

Avrupa’dan Afrikaya’ya kadar geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren ve kazan ile basınçlı kap üreticisi Erensan Grubu, ISK-Sodex 2010 Fuarı’nda sektörü ’TR.P Sıcak Su Kazanı, Euromax Sıcak Su Kazanı, ESB Buhar Kazanı, Euromatik Kaskad Kontrol Paneli, Eurowall Sıcak Su Kazanı, Ecomax Yoğuşmalı Ekonomizör’olmak üzere 6 yeni ürünle tanıştıracak. Erensan Grubu’ndan yapılan açıklamada, tanıtılacak 6 yeni ürünün sektördeki rekabeti yeni bir boyuta taşıyacağına dikkat çekildi.

Haberin Devamı