Gazete Vatan Logo

Düşük donanımlı oto modası

Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, ÖTV ve kur kaynaklı fiyat artışları nedeniyle tüketicilerin düşük donanımlı otomobillere yöneleceğini söyledi

Düşük donanımlı oto modası

Çelik Motor’un distribütörlüğünü üstlendiği Kia, Türkiye’de yeni model atağına kalkıyor. Kia bu yıl daralması beklenen pazara karşı 3 yeni silahını çekecek. Şirket ilk olarak Şubat’ta Picanto’nun yeni yüzünü tüketicilerle tanıştıracak. Kia’nın en çok satan modeli Rio, tüm dünya ile aynı anda Mart’ta satışa sunulacak. Haziran’da da hibrit Niro, showroom’lardaki yerini alacak. Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, 2016’yı yaklaşık 19 bin araçlık satış ve yüzde 2 pazar payıyla kapattıklarını belirterek, “2017’de pazarın daralması öngörümüze rağmen büyüme hedefimizi sürdürüyoruz. Piyasaya 3 yeni model sunacağız. Hedefimiz yine yüzde 2 pazar payı” diye konuştu.

Maraş, 2017 projeksiyonlarını şöyle aktardı: “Risk faktörleri, TL’deki değer kaybı ve yaşanan ÖTV artışının gecikmeli etkilerine bağlı olarak satışların yüzde 10-15 azalmasını bekliyoruz. 2017 model araçlara en az yüzde 5-8 zam geldi veya gelecek. ÖTV ve kur artışının fiyatlara yansıması ile birlikte sektördeki segment dağılımının değişerek müşterilerin daha düşük donanımlı giriş paketlerine yönelmesini öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

Yenilenen Rio Mart’ta geliyor

4‘üncü jenerasyon Rio’nun baştan aşağıya yenilenen tasarımı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle Kia’ya önemli bir ivme kazandırması bekleniyor. Yeni Rio’ya ilk bakışta ‘kaplan burnu’ ızgarası, daha keskin görüntü veren LED farlar, sportif hatlar öne çıkıyor. Eski jenarasyona göre büyüyen araç ülkemizde 3 farklı motor seçeneğiyle satılacak: 84 beygir güç üreten 1.25 lt, 100 beygir gücünde 1.4 lt benzinli ve 90 beygirlik 1.4 lt dizel.

ÖTV artışı filoya yarar, sektör % 10 büyür

Özgür Maraş, bu yıl otomotiv pazarında beklenen daralmaya karşın uzun dönem filo kiralama sektörünün büyümemeye devam edeceğini belirterek, “Sektörün yüzde 10 büyümesini bekliyoruz. ÖTV artışı filo tarafına sıçrama yaptıracak. Filoda da tercihler değişecektir, lüksten orta sınıfa bir yöneliş olacaktır” diye konuştu. Maraş, GarentaPRO markasıyla 2017’de yüzde 12 büyüyerek 26 bin 500 araca ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı