Gazete Vatan Logo

Düşlerin sembolleri bu eserlerde

Ressam Melike Özkan, son sergisi 'Varoluş'ta, Türklerin eski sembollerini tuvallerine yansıtıyor.

Düşlerin sembolleri bu eserlerde

Düşlerin sembolleri bu eserlerde. Ressam Melike Özkan’ın “Varoluş” adını verdiği üçüncü kişisel sergisi MAJİ Luxury Art Gallery & Event’te sanatseverlerle buluştu. Özkan. 20 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak sergisinde yer alan eserlerinde Eski Türklerin kullanılan sembollerinin anlamları üzerine yoğunlaştığını söyledi.

Sanatı semboller başlattı

İnsan zihninin asırlardır bıraktığı cisim ve sembolleri, günümüz ile günümüz öncesini empoze edip kullanılmasıyla sanat serüveninin başladığını belirten Özkan, “Doğası gereği düş kurmaya alışkın insanoğlunun ele geçmeyeni gerçekliğinin görünümlerinin arkasına gözünün erişemediği dünyayı göstermeye, belleğindekileri güncelleyip, düşleriyle sembolleri buluşturdu” dedi.

Son sergisi “Varoluş”ta yer alan çalışmalarında, güncel sanatta yer alan işaret ve imgelerin Türk sembollerinden etkilenmesi üzerine yazdığı “Cumhuriyet Dönemi Modern Türk Resminde Şaman Sembollerinin Çözümlenmesi” tezinin üretim aşamasında yer aldığı süreci anlattığını belirten Özkan şunları söyledi : “Bu sergideki eserlerim insan belleğinin ilk insanlardan bu yana gelişim sürecine ve dayatılan doğmalara zihni odaklıyor. İzleyiciyi gördükleriyle belleğindekileri birleştirmesi sonucu gündelik hayata ve sanat ortamına yansımalarını aktarmayı hedef alıyor”

Haberin Devamı