Gazete Vatan Logo

Düşen uçakla ilgili korkunç iddia!

Soçi yakınlarında düşen Rus Tu-154 uçağı ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, uçağın düşmesi teknik bir arıza değil...

Düşen uçakla ilgili korkunç iddia!

Geçen yılın Aralık ayında Suriye’ye Rus askerlerine “moral konseri” için giderken Soçi yakınlarında düşen Tu-154 uçağı ile ilgili korkunç iddia: Olayı soruşturan ekipten medyaya yansıyan haberlere göre, uçağın düşmesi teknik bir arıza değil, çok daha basit ve “insan hatası”ndan kaynaklanan nedene dayanıyor: Aşırı yükleme…

Gazeta.ru’nun yayınladığı ve medyada geniş yer alan habere göre, en fazla 98 ton yük kapasiteli olan uçağa 110 ton yükleme yapılmış.

İşin vahim tarafı, bu “yük fazlası”ndan kaptan ve ekipaj haberdar edilmemiş.

İlginç bir iddia da uçağın güvenik normlarına uygun olarak 99,6 ton ağırlıkla havalandığı, mola verdiği Karadeniz kıyısındaki Adler limanında yükleme yapıldığına dair resmi kayıt olmadığı yolunda.

"Yük fazlası"nın nedeni şöyle açıklanıyor: 35,6 ton yakıt kapasitesinin Moskova'dan kalkarken 24 tonu kullanlımış, ama aradaki ağrılık farkı "kargo yükü" olarak kullanılmış ve uçak maksimum taşıma kapasitesine ulaşmış. Adler'deki molada bu kez yakıt tankına takviye yapılıp 35,6 tona ulaşılınca, arada 12 tonluk yük fazlası oluşmuş.

Haberin Devamı

Ancak bu açıklamalar bazı uzmanlar tatmin etmiş değil. Henüz resmi soruşturma sonucu açıklanmadı.

Adler’den kalkıştan kısa süre sonra denize çakılan uçakta, büyük bölümü Kızıl Ordu Korosu mensupları olmak üzere 92 kişi can vermişti.