Gazete Vatan Logo

Düşen eğitim uçağını arama çalışmaları devam ediyor

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi yakınlarında iki kişilik tek motorlu eğitim uçağı düştü. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi üzerine bölgede arama- kurtarma çalışması başlatıldı. İrtibat kesilen uçakla ilgili herhangi bir ize şu ana kadar rastlanmazken, pilot Hamdi Yılmaz ve teknisyen Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı arama çalışmaları sürüyor.

Düşen eğitim uçağını arama çalışmaları devam ediyor

Bugün sabah saatlerinde, Denizli Çardak Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26'da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alındı. Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

İrtibat kesilen uçakla ilgili herhangi bir ize şu ana kadar rastlanmazken, pilot Hamdi Yılmaz ve teknisyen Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı arama çalışmaları sürüyor. AFAD öncülüğünde askeri helikopter, UMKE, 112 ve itfaiye ekipleri, özellikle Babadağ ilçesi Molla Ahmet mevkii ile Merkeefendi ilçesi Başkarçı Tepeleri arasında kalan 8 noktada aramalarını yoğunlaştırdı. Öğle saatlerinden bu yana süren arama çalışmalarında henüz bir sonuç alınamazken, ekipler vatandaşlardan sürekli bölge hakkında bilgi alıyor.

Haberin Devamı

VALİ KARAHAN DA ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Denizli Valisi Hasan Karahan ise bölgeye gelerek arama çalışmalarına katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Karahan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Henüz bir gelişme yok. Farklı konumlarda bilgiler geliyor, hepsine bakıyoruz. Tüm ekipleri seferber ettik, komşu illerden de yardım aldık. Askeri birlikler de var. Tüm Denizli’de arıyoruz. Bölgeler çok farklı alanlardan geliyor, hepsine bakıyoruz. Babadağı’nın bu tarafı veya Tavas tarafı olduğunu düşünüyoruz. İçinde iki kişi olduğunu biliyoruz” dedi.