Gazete Vatan Logo

DUS geç başvuruları başladı! DUS geç başvurusu nasıl yapılır?

DUS başvuru işlemleri 18-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. 25 Temmuz’a kadar DUS başvurusu yapmayan adaylar için geç başvuru hakkı tanındı. Adaylar bugün DUS için geç başvuru yapabilecekler. Adaylar, aday işlemleri sisteminden başvuru yaptıktan sonra başvuru ücretini de ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlayacaklar. DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS geç başvuru ücreti ne kadar?

DUS geç başvuruları başladı! DUS geç başvurusu nasıl yapılır?

DUS başvuruları 25 Temmuz tarihinde sona erdi. 18-25 Temmuz tarihleri arasında DUS başvuru yapmayan adaylar geç başvuru günü olan bugün içerisinde başvuru yapabilecekler. DUS için geç başvuru işlemlerini bugün tamamlamayan adayların başvuru işlemleri geçersiz olarak sayılacak. Aday işlemleri sisteminden sınav için başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların da başvuru işlemleri geçersiz sayılır.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DUS SINAV SAATİNDE DEĞİŞİKLİK!

DUS için ÖSYM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. ÖSYM, sosyal medya hesabından DUS ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı;

‘’ 10 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da, ÖSYM Elektronik Merkezinde (e-Sınav Merkezi) uygulanacak olan 2017 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2017-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2017-STS Diş Hekimliği) başlama saatinin 14.30 olarak belirlenmesine karar verilmiş lup ilgili Kılavuzlar ve ÖSYM Sınav Takvimi bu doğrultuda güncellenmiştir.

Haberin Devamı

Adayların bilgisine önemle duyurulur.’’

DUS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DUS geç başvuru işlemi, adaylar tarafından bugün yapılacak. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek başvurularını tamamlayacak. Adaylar, aday işlemleri sisteminden başvurularını yaptıktan sonra ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden sınav başvuru ücretini ödeyecekler. DUS başvuru ücretini ödemeyen adaylar tarafından yapılan başvuru işlemleri geçersiz olarak sayılacak.

DUS için ÖSYM aday işlemleri sistemi ile başvuru işlemi yapılabilmesi için adayların sistem üzerinde güncel fotoğraflarının yer alması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafı olmayan adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilecek. Sınav başvurusu yapılabilecek olan ÖSYM başvuru merkezlerine, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Başvuru merkezlerinden başvuru yapacak olan adaylar, 5 Türk Lirası başvuru ücreti öderler. Başvuru merkezlerinden hem adayların fotoğraf güncelleme işlemleri yapılır hem de DUS için başvuru işlemi gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

DUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR VE NASIL ÖDENECEK?

DUS için 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapan adaylar 150 Türk Lirası sınav ücreti ödediler. Geç başvuru günü olan bugün DUS için başvuru yapacak olan adaylar ise 225 Türk Lirası sınav ücreti ödeyecekler. Geç başvuru ücreti sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile ödenebilecek.