Gazete Vatan Logo

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? ÖSYM’den açıklama…

DUS için ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında başvuru işlemi yapmayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. Geç başvuru için adaylar, diğer başvuru yapan adaylardan farklı olarak daha fazla başvuru ücreti ödeyecekler. DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS geç başvuru ücreti nasıl ödenecek?

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? ÖSYM’den açıklama…

DUS için 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru günü olan 9 Ağustos’ta başvuru yapabilecekler. Geç başvuru için adaylar, sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirdikten sonra başvuru ücretini de ödeyerek DUS başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sınav başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz sayılacak.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM tarafından 2017 – DUS ve 2017 – STS Diş Hekimliği için adaylara sosyal medya üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’ 10 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da, ÖSYM Elektronik Merkezinde (e-Sınav Merkezi) uygulanacak olan 2017 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2017-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2017-STS Diş Hekimliği) başlama saatinin 14.30 olarak belirlenmesine karar verilmiş lup ilgili Kılavuzlar ve ÖSYM Sınav Takvimi bu doğrultuda güncellenmiştir.

Haberin Devamı

Adayların bilgisine önemle duyurulur.’’

Açıklamada sınav başlangıç saatinin 14.30 olarak değiştirildiği bilgisine yer verildi.

DUS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

9 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan DUS geç başvuru işlemleri adaylar tarafından ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılacak. Adaylar başvurularını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme girerek yapabilecekler. Aday işlemleri sisteminden başvuru yapıldıktan sonra adaylar ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi’ni kullanarak başvuru ücreti ödeyecekler. Başvuru ücreti ödendikten sonra adayların DUS geç başvuru işlemleri tamamlanmış olacak. Adaylar geç başvuru gününde hem sistemden başvurularını gerçekleştirmeliler hem de başvuru ücretini ödemelidirler. Aksi halde başvuruları geçersiz olarak sayılır.

Adayların, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru yapabilmeleri için sistemde güncel fotoğraflarının yer alması gereklidir. Güncel fotoğrafı yani son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğrafı bulunmayan adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerinden DUS başvurusu yapabilirler. Başvuru merkezleri aracılığı ile yapılan işlemler için 5 Türk Lirası alınır. Başvuru merkezleri tarafından hem adayın sistemdeki fotoğrafı güncellenir hem de DUS için başvuru işlemi gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Sınav ile ilgili olarak uyulması gereken kurallar, sınav gününde adayın yanında götürmesi gerekenler gibi bilgilere DUS başvuru kılavuzundan ulaşılabilir. DUS başvuru kılavuzuna ise ÖSYM internet sitesinden erişim sağlanabilir.

DUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DUS için 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapan adaylar 150 Türk Lirası başvuru ücreti ödediler. Geç başvuru günü olan 9 Ağustos’ta ödeme yapacak olan adaylar ise 225 Türk Lirası sınav başvuru ücreti ödeyecekler. Ödeme işlemi ÖSYM’nin Ödemeler sistemi kullanılarak banka kartı ya da kredi kartı ile yapılabilecek.