Gazete Vatan Logo

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS sınav saatinde değişiklik…

DUS için başvuru işlemleri 25 Temmuz tarihinde sona erdi. 25 Temmuz’a kadar DUS başvurusu yapamayan adaylar için geç başvuru günü belirlendi. Adaylar geç başvuru gününde sistem üzerinden başvuru yapıp, başvuru ücretini ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlayacaklar. DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS geç başvuru ücreti ne kadar?

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS sınav saatinde değişiklik…

DUS başvuru işlemleri 18-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Belirlenen bu tarihler arasında başvuru yapmamış olan adaylar, geç başvuru gününde yani 9 Ağustos’ta başvurularını yapabilecekler. Aynı gün içinde adaylar hem sistem üzerinden başvurularını tamamlayacaklar hem de başvuru ücretini ödeyecekler. 9 Ağustos Çarşamba gününde DUS geç başvuru işlemini tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM tarafından sosyal medya aracılığı ile sınav hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, sınav başlangıç saati 14.30 olarak değiştirildi. ÖSYM’nin sosyal medyanın yaptığı açıklama şöyle;

‘’ 10 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da, ÖSYM Elektronik Merkezinde (e-Sınav Merkezi) uygulanacak olan 2017 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2017-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2017-STS Diş Hekimliği) başlama saatinin 14.30 olarak belirlenmesine karar verilmiş lup ilgili Kılavuzlar ve ÖSYM Sınav Takvimi bu doğrultuda güncellenmiştir.

Haberin Devamı

Adayların bilgisine önemle duyurulur.’’

DUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DUS için normal başvuru sürecinde başvuru işlemi yapanlar, sınav ücreti olarak 150 Türk Lirası ödeme yaptılar. 9 Ağustos geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar ise sınav ücreti olarak 225 Türk Lirası ödeyecekler. Ödeme işlemi sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ sistemi üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile yapılacak. 18-25 Temmuz tarihlerinde yapılan başvuruda olduğu gibi diğer banka ödeme seçenekleri kullanılmayacak.

DUS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DUS için geç başvuru işlemi 9 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Adaylar DUS başvuru işlemini aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile girerek yapacaklar. Aday işlemleri sisteminden başvurunun yapılmasının ardından ÖSYM’nin Kartlı Ödeme Sistemi ile sınav ücreti ödenecek. Sınav ücretini ödeyen adaylar, DUS geç başvuru işlemini tamamlamış olacak. Geç başvuru gününde adayların sistem üzerinden başvuru yapıp sınav ücretini ödemesi gereklidir. Aksi halde adayların başvuru işlemleri geçersiz olarak sayılır.

Haberin Devamı

ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak DUS başvurusu yapılabilmesi için adayın sistemde güncel fotoğrafının bulunması gereklidir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar başvurularını sadece ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilirler. Sistem tarafından, son 50 ayda çekilen ve yüklenen fotoğrafları güncel olarak kabul edilir.

Adaylar DUS başvurusunu başvuru merkezleri aracılığı ile yaptıklarında 5 Türk Lirası ücret öderler. Fotoğrafı güncel olmayan adayların hem fotoğrafları güncellenir hem de DUS için başvuru işlemleri gerçekleştirilir.