Gazete Vatan Logo

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

DUS başvuru işlemlerini zamanında tamamlamayan adaylar için geç başvuru hakkı tanındı. 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar başvurularını geç başvuru gününde yapabilecekler. Geç başvuru işlemi, aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Geç başvuru gününde başvuru işlemlerini tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz olarak sayılacak? DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? Geç başvuru ücreti ne kadar ödenecek?

DUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

DUS için başvuru işlemleri 25 Temmuz itibariyle sona erdi. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru günü olan 9 Ağustos Çarşamba gününde başvuru yapabilecekler. Çarşamba günü hem ÖSYM aday işlemleri sisteminden adayların başvuru yapmaları hem de DUS geç başvuru ücretini ödemeleri gereklidir. Sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DUS SINAV SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM tarafından DUS ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2017 – DUS için sınav saatinde değişikliğe gidildiği ve bu değişikliğin sınav kılavuzlarında da güncellendiği bilgisi paylaşıldı. Sosyal medya üzerinden DUS ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

‘’ 10 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da, ÖSYM Elektronik Merkezinde (e-Sınav Merkezi) uygulanacak olan 2017 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2017-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2017-STS Diş Hekimliği) başlama saatinin 14.30 olarak belirlenmesine karar verilmiş lup ilgili Kılavuzlar ve ÖSYM Sınav Takvimi bu doğrultuda güncellenmiştir.

Haberin Devamı

Adayların bilgisine önemle duyurulur.’’

DUS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DUS geç başvurusu 9 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Adaylar geç başvuru gününde ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sınav başvurusu yapabilecek. Sistem üzerinden başvuru yapıldıktan sonra ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanından sınav başvuru ücreti ödenerek DUS başvurusu tamamlanacak. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuru işlemi geçersiz sayılacak. ÖSYM aday işlemleri sisteminden sınav için başvuru yapılabilmesi için sistemde adayın güncel fotoğrafının bulunması gereklidir. Güncel fotoğrafı sistemde yer almayan adaylar başvurularını sadece ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilecek. Başvuru merkezlerinde adayın güncel olmayan fotoğrafı güncellenir ve sınav için adayın başvuru işlemi yapılır. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan DUS başvuruları için adaylar 5 Türk Lirası ödeme yapacaklar.

Haberin Devamı

DUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR VE NASIL ÖDENECEK?

DUS için 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapan adaylar, 150 Türk Lirası sınav başvuru ücreti ödedi. Geç başvuru gününde yani 9 Ağustos Çarşamba günü başvuru yapacak olan adaylar ise 225 Türk Lirası ücret ödeyecekler. Geç başvuru gününde sınav ücreti, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanından kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek. Normal başvuru sürecinde olduğu gibi diğer banka ödeme seçenekleri kullanılamayacak.