Gazete Vatan Logo

DUS başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman sona erecek?

18 Temmuz’da başlayan DUS başvuruları 25 Temmuz Salı günü sona erecek. Adayların 25 Temmuz saat 23.59’a kadar tüm başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Sınav için başvuru yapan ancak başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak. DUS başvurusu nasıl yapılır? DUS ücreti nasıl ödenecek?

DUS başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman sona erecek?

DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başvuru işlemleri adaylar tarafından 18-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvuru işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılabilecek. Başvuru yapılmadan önce ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzu incelenmelidir. ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri geçersiz sayılacak.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2017-DUS, ÖSYM tarafından 10 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme girilerek ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden işlem tamamlanacak. Aday işlemleri sisteminden başvuru işlemi yapıldıktan sonra aday tarafından, kılavuzun son kısmında yer alan seçeneklerden birisi kullanılarak sınav ücreti de yatırılmalıdır. Başvuru işlemi yapılmadan önce kılavuzda yer alan diş hekimliği uzmanlık eğitimi verilecek dallar ve kontenjanların listesi de incelenmelidir.

Haberin Devamı

Başvuru işleminin aday işlemleri sisteminden yapılabilmesi için adayın geçerli bir fotoğrafının sistemde yüklü olması gereklidir. Sistemde geçerli fotoğrafı yani son 50 ay içinde çekilmiş olan fotoğrafı olmayan adaylar, sistem üzerinden bireysel olarak başvuru işlemi yapamaz. Geçerli fotoğrafı olmayanlar, başvuru merkezlerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Adaylar başvuru merkezlerinden yapacakları işlem için 5 Türk Lirası ücret ödeyecektir.

DUS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DUS başvuru işlemleri 18-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde başvuru işlemini yapamayan adaylar, geç başvuru gününde DUS başvurusu yapabilirler. DUS geç başvuru için belirlenen süre bir gündür. Bir gün içinde ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru işleminin yapılması, sınav ücretinin yatırılması gereklidir.

Geç başvuru için adaylar ödeme işlemlerini ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak gerçekleştirebilecek. Normal başvuru sürecinden farklı olarak adaylar, 150 Türk Lirası yerine 225 Türk Lirası ödeme yapacaklar. Sınav için sınav merkezi tercihi yapılamayacak.

Haberin Devamı

DUS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

DUS için ödenmesi gereken ücret, 150 Türk Lirasıdır. Başvuru ücreti kılavuzun son kısmında yer alan banka seçenekleri ile ya da ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak yapılabilecek.

Ödeme için kullanılabilecek banka seçenekleri;

-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Halkbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

- Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık

Haberin Devamı