Gazete Vatan Logo

Duruşmaya insan anatomisi resmi geldi, tacizi anlattı

Manisa’nın Muradiye Mahallesi’nde yaşayan Z.İ., geçen 7 Aralık’ta, iddiaya göre işyerinin yakınındaki tüp satışı yapılan bir dükkanda, yüzde 50 zihinsel engelli B.A.’yı pantolonu dizlerine kadar indirilmiş olarak, yanında işyerinin sahibi Hidayet Kaya ile birlikte gördü.

Duruşmaya insan anatomisi resmi geldi, tacizi anlattı

Manisa’nın Muradiye Mahallesi’nde yaşayan Z.İ., geçen 7 Aralık’ta, iddiaya göre işyerinin yakınındaki tüp satışı yapılan bir dükkanda, yüzde 50 zihinsel engelli B.A.’yı pantolonu dizlerine kadar indirilmiş olarak, yanında işyerinin sahibi Hidayet Kaya ile birlikte gördü. Alo 183 Sosyal Destek Hattı’nı arayıp, ihbarda bulundu. Hidayet Kaya hakkında jandarmaya şikayetçi oldu. B.A.’nın pedagog eşliğinde verdiği ifadeden, Kaya’nın cinsel tacizine birden fazla kez maruz kaldığı belirlendi. Kaya, ‘zincirleme olarak basit cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı 9,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

B.A. duruşmada, insan anotomisini gösteren resim vasıtasıyla yaşadıklarını pedagog eşliğinde anlattı. Pedagogun gösterdiği resim üzerinde B.A., Kaya’nın nerelerine dokunduğunu gösterdi. Zaman zaman ise B.A., pedagogun gösterdiği noktalara başını eğerek veya kaldırarak ‘evet’ veya ‘hayır’ anlamında tepkiler verdi. B.A. ifadesinde, “İşyerine gittiğimde bana kötü davranıyordu. Öpüyor, dokunuyordu. Benden kendisine dokunmamı ve sarılmamı istiyordu” dedi.

Haberin Devamı