Gazete Vatan Logo

Duruşmada sivil imama gizlice not yollanmış!

Akıncı sanığı eski teğmenin 10 Kasım’daki duruşmada sivil imam Harun Biniş’e yolladığı şu not ele geçirildi: Size ne diyebilirim ki, bu yükü yüklendiniz, inşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız üstte olacaktır....

Duruşmada sivil imama gizlice not yollanmış!

Akıncı Hava Üssü davası sanıklarından eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber’in, 10 Kasım’daki duruşmada, üste yakalanan sivil imam Harun Biniş’e not iletmeye çalıştığı ortaya çıktı. Not, FETÖ sanığı askerin, örgütün sivil imamına bağlılığını gözler önüne seriyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Akıncı davasında, Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nın tutanağı ile ele geçirilen “kişiye özel” ibaresi bulunan bir evrakın dosyaya girdiğini açıkladı.

Jandarma fark etti

Tutanağa göre, 10 Kasım 2017’deki duruşmada, sanıkların yoklaması yapılırken sanıklardan eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber’in, yoklama kağıdının arkasına sakladığı bir kağıdı, darbe girişimi gecesi üste bulunduğu belirlenen sivil imam Harun Biniş’e verdiği salondaki jandarma görevlileri tarafından fark edildi. Jandarma görevlilerince ele geçirilen nota ilişkin tutanak tutuldu ve dosyaya eklendi.

‘Moralleriniz çok yüksek’

Davanın kadın sanıklarına hitaben yazıldığı değerlendirilen ve kim tarafından gönderildiği henüz belirlenemeyen notun başında kısaltmalar ve bazı isimler yazılı. Bir bölümü tam olarak okunamayan, “Herkes çıkmış 1 nolu var üstlerinde. Herkes çıkmış en önde havacı sancaktar var. Arkasındaki 2. sıra boş. 3. sırada siz. Moralleriniz çok yüksek. Önemli birinin huzurundasınız” şeklindeki notun alt kısımda ise şunlar yazıyor: Kıymetli kardeşlerim, değerli kızlarım size ne diyebilirim ki, sizi nasıl anlatabilirim ki. Pek çoğunun isminden bile ürktüğü bir yükü yüklendiniz. İnşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız arşta olacaktır. Hiç üzülmeyin, endişe etmeyin. İnşallah Rabbim sizleri öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hepimiz hayret edeceğiz.,

Haberin Devamı

Kubilay Selçuk’tan

Notun iletilmek istendiği kadın sanıkların, eski yarbay Emine Gülşen Torunoğlu Aslan, eski yüzbaşı Burcu Doğan ile eski kursiyer teğmenler Lale Işık, Kübra Arpaguş ve Merve Duğan olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Darbe girişimine kadar tümgeneral rütbesiyle Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı yapan Kubilay Selçuk’un notun iadesi için çok üstelediği, bu sebeple notun, Kubilay Selçuk tarafından yazıldığının düşünüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı