Gazete Vatan Logo

Durmuş Yılmaz'a MHP yönetiminden sert tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, "Partimize geldiği günden itibaren 'Ben siyasetten hiç anlamam, nasıl girdim ben bu işe' diyen birinin, bugün kalkıp da 'MHP seçmeni kendini aldatılmış hissediyor ve kendimi de aldatılmış hissediyorum' şeklinde beyanatlar vermesi kendisinin nasıl bir algı operasyonuna alet edildiğinin kanıtıdır"

Durmuş Yılmaz'a MHP yönetiminden sert tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Partimize geldiği günden itibaren ‘Ben siyasetten hiç anlamam, nasıl girdim ben bu işe?' diyen birinin, bugün kalkıp da 'MHP seçmeni kendini aldatılmış hissediyor ve kendimi de aldatılmış hissediyorum' şeklinde beyanatlar vermesi kendisinin nasıl bir algı operasyonuna alet edildiğinin kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Ayhan yaptığı yazılı açıklamada, anayasa referandumu kapsamındaki tartışmaların kamuoyunun önünde cereyan ettiğini belirtti.

Ülkenin beka sorunu ile karşı karşıya kalmasını dileyen kirli ağızlar ile bunun farkına varamayan aymazların ittifak halinde MHP'ye karşı karalama kampanyası başlattığını savunan Ayhan, içte ve dışta hem Türkiye hem de partileri üzerinde oynanan "kirli oyunların yine duvara çarpacağını ve sahiplerinin yüzüne sert bir şekilde döneceğini" ifade etti. Ayhan, "Bizler Türklük ve Türkiye sevdalılarıyız. Bu necip milletin aleyhine bir çaba içine gireceğimizi düşünenler büyük bir gaflet içindedirler." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ayhan, bu sevdanın kutsallığını anlamayıp, kendi kişisel ve siyasi kariyerleri için bu kutlu harekete yanaşmış olanların, kendi çapsızlıklarının faturasını MHP'ye kesmekten geri durmayanların bugün bazı açıklamalarına şahit olduklarını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bir dönem Merkez Bankası Başkanlığı da yapmış olan, siyasi bedelini 57. Hükümetin ödediği politikalardan nemalanarak şahsi kariyerini bina edenlerin, memleketin menfaati için elini taşın altına koymayan, 2001'de 57. Hükümetin getirdiği Merkez Bankası bağımsızlığı ilkesini, 2015'te siyasete adım atmadan önce hatırlamayanlar, siyasette vefayı değil iftirayı benimseyenler, MHP karşıtlığını hatta düşmanlığını benimsemiş bulunmaktadır.

TBMM'de ve siyasi arenada MHP'nin politikalarına tek bir katkı sağlamayanlar, şimdilerde hiçbir zaman idrakına varamadığı ve bunu da o dönem canlı yayınlarda söylemekten çekinmediği, MHP'nin seçim beyannamelerini ve parti programını ağzına dolamış ahkam kesmektedir."

Haberin Devamı

Partisinin, 48 yıllık siyasi ve aksiyoner bir geleneğin temsilcisi olduğunu belirten Ayhan, bugüne kadar Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini, bu uğurda kendi menfaatlerini hiç düşünmeden ellerinin tersiyle ittiklerini ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Partimize geldiği günden itibaren ‘Ben siyasetten hiç anlamam, nasıl girdim ben bu işe’ diyen birinin, bugün kalkıp da 'MHP seçmeni kendini aldatılmış hissediyor ve kendimi de aldatılmış hissediyorum' şeklinde beyanatlar vermesi kendisinin nasıl bir algı operasyonuna alet edildiğinin kanıtıdır.

MHP'liler mağdur olduğunda hiçbir rahatsızlık duymayan ve beyanat verme gereği hissetmeyenlerin, ancak FETÖ'cü ve bölücülerin üzerine gidildiğinde rahatsız olmalarına anlam vermekte güçlük çekiyoruz. MHP'nin seçim beyannamelerindeki politikalarının hangisinden vazgeçtiğini veya hangilerinden taviz verildiğini söylemeden kurnazca ve düşmanca taban hakkında görüş beyan edilmesi çirkin saptırma ve hilafıhakikattir.

Haberin Devamı

MHP seçmeninin kendisini kandırılmış hissettiği algısını hangi çalışma ve araştırmaya dayanarak ifade etmektedir. Kamuoyuna bunları açıklamak zorundadır. Aksi takdirde bu sözler MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımıza ve partili arkadaşlarımıza atılmış bir iftira olarak Türk siyasetinin lekeli sayfalarında yerini alacaktır.

Siyasi kariyere iftira ve riya ile başlama haysiyetli bir iş olmadığı gibi atılan ilk oltaya takılmak da siyasi kariyerde niyetin halis olmadığının göstergesidir."