Gazete Vatan Logo

Dünyayı sarsan olayın ardından Türk sapık çıktı

15 yaşındaki Amanda, internet üzerinden taciz ve tehdit edildiği için intihar etmişti. Genç kızın ölümüne Hollanda’da yaşayan Aydın Çoban adlı bir Türk’ün neden olduğu ortaya çıktı

Adı Amanda Michelle Todd... Dünya onu YouTube’da yayınlanan ve bugüne kadar tam 17.5 milyon kişi tarafından izlenen videosuyla tanıdı. 10 dakikalık videodaki genç kız, elinde kağıtlara yazılı notları teker teker gösteriyor ve yaşadığı dayanılmaz acıyı paylaşarak, ‘Bana yardım edin’ diyordu. Kanada’nın British Columbia eyaletinde yaşayan 15 yaşındaki Amanda’nın bu video ile yardım istemesine sebep olan olay, ortaokul öğrencisi genç kızın kendisini yaşıtı olarak tanıtan bir kişinin chat yaptıkları sırada, ‘Bana göğüslerini göster’ sözlerine olumlu cevap vermesiyle başladı.

İnternette yardım çığlığı

Amanda, denileni yaptı ama karşısındakinin o an videosunu çektiğinin farkında değildi. Aslında 35 yaşında olan sapığı, o günden sonra hiç peşini bırakmadı. Çektiği görüntü ve fotoğrafları arkadaşlarına gönderdiğinde Kanadalı kızın hayatını zehir etmişti bile.

Amanda sonunda çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı. Midesi yıkanarak son anda kurtarıldı. YouTube’a video koyarak yardım istedi. Milyonlar, elinde ‘Adım Amanda Todd. Kimsem yok. Birine ihtiyacım var’ diyen bu çaresiz kızı izledi. Bu da sapığını durdurmayınca video yayınlandıktan 5 hafta sonra Amanda canına kıydı.

ABD, Kanada, Hollanda

30 özel polis, Amanda’yı intihara sürükleyen kişiyi bulmak için çalışmaya başladı. Ve 1.5 süren soruşturmada sona gelindi. ABD ve Kanada polisinin ortak araştırması sonucunda Amanda’yı taciz eden kişinin Hollanda’nın Oisterwijk kentinde yaşayan Aydın Çoban adlı Türk olduğu belirlendi. Hollanda polisine gerekli bilginin aktarılmasının ardından bir karavanda yalnız yaşayan Türk sapık, baskınla gözaltına alındı ve dün ilk kez mahkemeye çıkarıldı. Susma hakkını kullandığı açıklandı.

Annesi göz yaşlarına boğuldu

Kızı adına bir yardım derneği kuran Carol Todd, gelişme üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Acılı anne gözyaşları içinde ‘İşte aylardır beklediğim gün buydu. Kızımın doğru söylediği ispatlanmış oldu. Kalbimin derinliklerinde her zaman kızımın bana doğru söylediğinden emindim’ dedi. Kanada basını daha önce de tüm gelişmeleriyle defalarca manşet yaptıkları olayda Türk sapığın yakalanmasını dün yine manşetten annenin gözyaşları akıttığı fotoğrafla verdi.

Başka kurbanları da var

Polis, Aydın Çoban’ın Amanda dışında da ‘kurbanları’ olduğunu, yaşı küçük ABD, Kanada ve Hollandalı kızları internet üzerinden taciz ettiğini, bilgisayarında da ciddi miktarda çocuk pornografisi bulunduğunu açıkladı. Kanadalı yetkililer, Hollanda‘da hakim önüne çıkarılan Hollanda ve Türkiye çifte vatandaşı Aydın Çoban’ın Kanada’ya teslim edilmesi için Hollanda’ya resmi başvuru yapılacağını duyurdu. Hollandalı makamlar, Çoban’a atfedilen suçlamaların Hollanda’da da suç olması nedeniyle sapığın ülkesinde yargılanacağı sinyalini verdi. Aralarında pedofili, tehdit, şantaj gibi suçların da bulunduğu 9 ayrı suçtan yargılanacak olan Çoban’ın avukatlığını üstlenen Christian van Dijk, ‘Müvekkilimin aleyhinde yeterli kanıt yok’ dedi.



Haberin Devamı