Gazete Vatan Logo

Dünyaya Türk mobilyası satacağız!

2023 hedefi 10 milyar dolar ihracat

214 ülkeye 1.6 milyar dolar ihracat yapan mobilya sektörünün 2023 hedefi 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolar ihracata ulaşmak. Bu rakamlarla Türkiye’nin dünyadaki 10’uncu büyük mobilya üreticisi olması hedefleniyor.

Türkiye, mobilyada son yıllarda ciddi gelişme kaydetti. 12.5 milyar dolarlık üretim kapasitesi olan sektörde bu yıl rakamın 19 milyar dolara yükseleceği ifade ediliyor. 2050 yılında dünya mobilya pazarının 1 trilyon $’ı geçeceği tahmin edilirken Türkiye dünya mobilya üretiminde yüzde 3.6 civarında bir paya sahip.

214 ülkeye 1.6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörün 2023 yılı hedefi ise 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolar ihracat olarak belirlendi. Bu rakamlarla Türkiye’nin dünyadaki 10’uncu büyük mobilya üreticisi olması hedefleniyor.

Gelmeden geziliyor!

İstanbul Dudullu’da 150 bin metrekare alan üzerine kurulu Modoko, mobilya merkezleri arasında önemli bir yere sahip.

Modoko’nun müşterilerine 1 yıl süreyle geçerli Modoko Güvence Belgesi ve ücretsiz nakliye hizmeti sunduğunu söyleyen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, Marmara Bölgesi’ndeki evlerin yüzde 80’ine mobilya sattıklarını anlattı.

“Modoko’da alışveriş yapanlar gelmeden önce mağazaları Google Earth üzerinden dolaşabiliyorlar ve seçtikleri mobilyaları, bilgisayarda evlerinin şekline göre 3 boyutlu yerleştirip bakabiliyorlar” diyen Özçelik, hedeflerinin Modoko’yu ve sektörü daha iyi yerlere taşımak olduğunu vurguladı. Modoko’nun markalar için hem vitrin hem de ihracat kapısı olduğunu belirten Özçelik, 7.5-8 milyar dolarlık mobilya sektörü içerisinde Modoko’nun yüzde 10 pazar payına sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Söz sahibi olacağız

“Hedefimiz bu rakamı yüzde 15’e çıkarmak. Bir diğer hedefimiz ise ihracata katkıda bulunmak. Hedefimiz sektörümüzü zirveye çıkarmak. İhracatı arttırıp dış pazarlarda da söz sahibi olmak istiyoruz.”

Avrupa’nın en büyük mobilya üssü

Türkiye’de mobilya denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri Modoko oluyor... 1969 yılında İstanbul Anadolu Yakası Dudullu’da 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Modoko’da 267 işletmecinin 350 mağazasında perakende mobilya satışı gerçekleştiriliyor.

Modoko, Avrupa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak nitelendiriliyor. Modoko’da perdeden ev aksesuarına, oturma odasından yatak odasına kadar bir evin ihtiyacı olan her şeyi bulabilmek mümkün.

Mobilya AVM’si için çalışıyor

Etem Özçelik, Modoko’nun içinde dev bir AVM projeleri olduğunu, izinleri tamamlar tamamlamaz projeye start vereceklerini söyledi. Özçelik, “Projemiz dünyanın ilk mobilya AVM’si olacak. İçerisinde otel, spor salonu, sinema da dahil olmak üzere sosyal hayata dair tüm ayrıntıları barındıracak. Burada yurtdışından gelen alım heyetlerini ücretsiz ağırlayacağız. Ayrıca çıraklık okuluyla kalifiye eleman problemimize çözüm sunacağız” dedi.

Haberin Devamı