Gazete Vatan Logo

Dünyaya demokrasi ilanı

Darbe girişiminin ardından iş dünyası, Türkiye’ye yönelik negatif algıyı değiştirmek için harekete geçti. Başta TÜSİAD olmak üzere Sabancı, TAV ve Nef dünya basınına ilanlar verdi.

Dünyaya demokrasi ilanı

DARBE girişiminin ardından algı seferberliği başlatan iş dünyası, Türk halkının demokrasi mücadelesini yurt dışındaki gazetelere verdiği ilanlarla dünyaya duyuruyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bu anlamda uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek için Financial Times, Le Monde, Washington Post ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde “Türkiye’de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak” başlıklı bir ilan yayınladı. Sabancı Holding de Türkiye’ye ve demokrasisine güvenini verdiği ilanlarla uluslararası kamuoyuna anlattı.

Halkın mücadelesi

Financial Times’ın tüm ülke baskıları olmak üzere, New York Times, International New York Times ve Almanya’daki Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yer alan ilanlarda, “Türkiye’nin geleceğine olan inancımız, halkımızın demokrasiye olan bağlılığı sayesinde bir kez daha teyit edildi” mesajı verildi.

TAV Havalimanları Financial Times gazetesine verdiği ilanla, Türkiye’de demokrasi ve ekonomik istikrara olan inancını vurguladı.

Haberin Devamı

Nef de 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini ABD ve Avrupa’nın saygın gazetelerine verdiği ilanlarla kınadı. New York Times, USA Today ve Financial Times gibi yurt dışında en çok okunan gazetelerde “Herkes evini korur” başlığıyla yayınlanan ilanlarda, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanılanlar anlatıldı.