Gazete Vatan Logo

Dünyanın satılan en pahalı elması

Sotheby müzayede evi tarafından açık artırmada rekor fiyatla, satıldı

Dikdörtgen biçimindeki 24.78 karat ağırlığındaki pembe elmas, daha önce bir müzayedede satılmış en pahalı taş rekorunu ikiye katladı.

Bundan önceki en pahalı satış, 2008 yılında 35.56 karatlık Wittelsbach-Graff mavi elmasına 24.3 milyon dolar verilmesiyle gerçekleşmişti.

Cenevre'de satılan mücevhere tam olarak, 46 milyon 158 bin 674 dolar ödendi. Müzayede öncesinde satış fiyatının, alıcı komisyonu hariç 27-38 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyordu. Alıcının İngiliz elmas tüccarı Laurence Graff olduğu açıklandı.

Pembe elmasın satışını gerçekleştiren Sotheby'in Avrupa ve Orta Asya mücevherat birimi direktörü olan David Bennett, elmasın 35 yıllık kariyerinde gördüğü en göz alıcı taşlardan biri olduğunu söyledi.

PEMBE PANTER ÇİZGİ KARAKTERİ NASIL DOĞDU?

Pembe Panter orjinal adı ile The Pink Panther 1963 yılında Blake Edwards yaptığı sinema filmi olarak çıkış yapan bir çizgi film karakteridir.

Pembe Panter ilk sinema versiyonunda şuan ki Pembe Panter çizgi filmi ile bildiğimiz karakterden farklı olarak bir elmasın ismiydi.

Çalınan pembe panter elması üzerine konu olan film zamanla elmasın nasıl ve kimin tarafından çalındığını bulmak üzere görevlendirilen dedektifin insanlarca çok sevilmesi sonucunda filmin başrol oyuncusuna dönüştürülmesiyle şekil değiştirmiştir.

Haberin Devamı