Gazete Vatan Logo

Dünyanın konuştuğu Başbakan meğer...

Yunanistan'da erken genel seçimleri kazanarak hükümet kurma görevini alan Başbakan Aleksis Tsipras (Çipras) Trakyalı çıktı...

Dünyanın konuştuğu Başbakan meğer...

Edirne'de yayınlanan Hudut Gazetesi'nin haberine göre; Yunanistan'da erken genel seçimleri kazanarak hükümet kurma görevini alan Başbakan Aleksis Tsipras (Çipras) Trakyalı çıktı. ÖDP Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak, birlikte düzenledikleri eylem için Syriza’nın lideri olarak 24 Eylül 2010 tarihinde Edirne’ye gelen Tsipras ile yaptıkları görüşmelerde Trakyalı ve Babaski'nin köyünden göç etmiş bir ailenin torunu olduğunu, bu yüzden kendisini burada memleketinde gibi hissettiğini söylediğini kaydetti.

Komşu ülke Yunanistan’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan erken genel seçimlerde parlamentodaki 300 sandalyeden 149'unu kazanma başarısını göstererek dünyanın konuştuğu Tsipras'ın 4 yıl önceki Edirne ziyaretini anlatan ÖDP İl Başkanı Çolak, Hudut'a şunları anlattı:

"4 Eylül 2010 tarihinde Yunanistan dost partimiz Syriza ve ÖDP olarak ortak bir etkinlik yapma kararı almıştık. Dostlarımızı İpsala gümrüğünde karşılayıp çiçek verecektik. Gümrükçüler engel olmaya çalıştı. Genel Başkanımız Alper Taş ve ÖDP Heyeti fiilen gümrük sahasına girip dostlarımızı karşıladık çiçek verdik. İpsala sınır kapısında da ortak basın açıklaması yaparak Edirne’ye geldik.

Haberin Devamı

Araçlarımızı Emekli Öğretmen-ler Derneği'nin yanındaki otoparka bıraktık. Oradan açıklama yaptı-ğımız Meydan Kafe'ye ana yoldan yürüyerek geçtik..Alexis Tsipras güleç yüzlü biri. Bizlerin gösterdiği ilgiden son derece memnun oldu. Açıklamadan sonra kafeden çıkıp yine Saraçlar Caddesi'nde yürüyerek Çilingirler Caddesi'ndeki Edirne Ciğerci'sinde konuklarımızla birlikte ciğer yedik.

Edirneyi çok beğendi. Kendisinin de Trakyalı olduğunu Babaski'nin köyünden göç etmiş bir ailenin torunu olduğunu, burada kendisini memleketinde hissettiğini söyledi. Atina'daki bir toplantıya yetişmesi gerektiğinden yemek sonrası kentin tamamını gezmeden Edirneden ayrıldı.

Şimdi milletvekili seçilen Mustafa Mustafa da yanındayd. Mustafa Mustafa tercümanlık yaptı. Bu yıl yine Syriza ile beraber ÖDP heyeti olarak 1'inci Dünya Savaşı'nın 100 yıl etkinliği için birlikte Bosna Hersek'e gittik. Buradan İpsala Gümrük Kapısı'ndan geçerek Selanik'te gittik. Dostlarımızla birlikte Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos ortak anacağımız bir etkinlikte beraber olacaktık. Yağmur dolayısıyla etkinliğin anma kısmı iptal edildi. Selanik'te karanlık güçler tarafından vurularak öldürülen Yunanlı devrimcinin heykeli önünde ortak basın açıklaması yaptık. Gece Selanik'te kaldık. Sabah birlikte Bosna(ya yola çıktık."

Haberin Devamı