Gazete Vatan Logo

Dünyanın izlediği çevre konferansı İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek dünyaca ünlü 'Caretakers of the Environment Uluslararası Çevre Konferansı', bu yıl İstanbul'da düzenlenecek. Konferansa 14 ülkeden 232 lise öğrencisi ve öğretmen katılacak.

Dünyanın izlediği çevre konferansı İstanbul'da düzenlenecek

Bu yıl tüm dünyada 'megakent' olarak bilinen İstanbul'da düzenlenecek olan konferansın teması 'Büyük Şehirde Sürdürülebilir Yaşam' olarak seçildi. TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi'nin üstlendiği konferansa Türkiye, Amerika, Rusya, Portekiz, Polonya, Endonezya, Japonya, Hong Kong, Tayvan, Güney Afrika, Malavi, Meksika, Danimarka ve İsveçten toplam 232 lise öğrencisi ve öğretmen katılacak.

Küreselleşen dünyada teknolojinin hızı, tüketim ihtiyaçlarını da farklılaştırdı. Kentlerdeki yaşam koşulları da buna göre şekilleniyor. İnsanların tüketim hızı ve farklılaşan ihtiyaçları ise çevreye uyum gösterme konusunda ülkeden ülkeye değişiyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için çevre odaklı projeler geliştirilmesinde önemli bir etkinliği olan Caretakers of the Environment Uluslararası Çevre Konferansı, farklı kültürlerin birbirlerini tanımalarına ve güncel çevre sorunlarına farkındalık sağlamalarına olanak tanıyacak ortamlar yaratmayı hedefine koydu.Konferans, 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı