Gazete Vatan Logo

Dünyanın ilk robot polisi Dubai’de göreve başlıyor!

Dünyanın ilk robot polisi Dubai’de göreve başlıyor.

Dünyanın ilk robot polisi Dubai’de göreve başlıyor!

Geçtiğimiz yıl Dubai’de düzenlenen teknoloji fuarı GITEX‘de karşımıza çıkan robot polis, Dubai’de göreve başlıyor. Fikir olarak 1980’lerin bilim kurgu efsanelerinden RocoCop‘u hatırlatan REEM adındaki robot polis, robotik teknolojilerin ne kadar yol katettiğinin önemli bir göstergesi.

Dubai polisine katılacak olan REEM robot, İspanya merkezli PAL Robotics firması tarafından geliştirildi. Yaklaşık 1,67 metre uzunluğunda olan REEM, yapay zeka ve yazılım desteğine sahip olacak. Göğüs bölümünde dokunmatik bir ekran bulunduran REEM, IBM‘in yapay zeka teknolojilerini kullanıyor.

İlk akıllı karakol 2030 yılında kullanıma açılacak
Tek bir robot polis ile yetinmek istemeyen Dubai, 2030 yılına kadar Dubai’deki polis gücünün yüzde 25‘inin robotlardan oluşmasını hedefliyor. 2030 yılına kadar sadece robotların çalışacağı ve içinde insan barındırmayan ilk akıllı karakolu kullanıma sunacaklarını açıklayan Dubai polis şefi Brigadier Khalid Nasserl Al Razouqi, Dubai polisi ile ilgili her şeyi akıllandırmak istediklerini de açıkladı.
Son olarak gelişen robot teknolojilerine örnek olarak Boston Dynamics‘i de gösterebiliriz. Özellikle 1,2 metre sıçrayabilen robot Handle ile dikkatleri çekmeyi başaran Boston Dynamics’in robotları gelecekte sıkça karşımıza çıkabilir.

Kaynak: Webrazzi

Haberin Devamı