Gazete Vatan Logo

Dünyanın gözü orada! Kritik görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor. Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada "Barış Pınarı Harekatı'na bu görüşmemizin çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin seviyesinin bölgedeki sorunların çözülmesine yardımcı olacağını söyledi.

Dünyanın gözü orada! Kritik görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'deki Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki baş başa görüştü. Erdoğan'ı rezidansın girişinde karşılayan Putin, Erdoğan'a 'Merhaba' dedikten sonra "Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gülümseyerek "Evet, çok güzel" yanıtını verdi.
Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki harita dikkat çekti.
Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e teşekkürlerini ileterek, davetin bölgede kritik günlerin yaşandığı sürece fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, "Bu süreç öncesinde de yine bu konularla ilgili yaptığımız çok faydalı görüşmeler oldu. Tabii bu vesileyle gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkiler bunları da ele alma fırsatını bulacağız. Bu vesileyle barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Barış Pınarı Harekatı'na bu görüşmemizin çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin seviyesinin bölgedeki sorunların çözülmesine yardımcı olacağını söyledi.
Putin, Soçi'deki Rusya Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşmesinin basına açık kısmında konuştu.
Suriye'deki durumun zor olduğuna işaret eden Putin, "Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak." dedi.
Putin, Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilere de değinerek, "Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Gerek Türkiye gerekse Rusya, bölgede bulunan tüm ülkelerin çıkarlarına uygun olarak bu bölgedeki tüm sorunların cevaplarını bulmamıza yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı