Gazete Vatan Logo

Dünyanın ‘göz önünde’ ilk bankası Garanti

Garanti Bankası geleceğin teknolojisi Google Glass için uygulama geliştirdi. Google’dan bankacılık alanında dünyada onay alan ilk kuruluş oldu. iGaranti ile hesabınız gözünüzün önünde olacak.

Garanti Bankası, Google’ın şimdilik sadece ABD ve İngiltere’de test amaçlı olarak ürün geliştiricileri için 1500 dolardan satışa sunduğu giyilebilir teknolojide devrim yaratması beklenen ürünü Google Glass için aplikasyon geliştirdi. iGaranti adı verilen program Google tarafından onaylanarak Google Glass’ın resmi internet mağazasındaki yerini aldı. Garanti Bankası böylece dünyada Google Glass için uygulama geliştirip Google’dan onay alan ilk banka oldu. Google Glass’ın resmi mağazasında şimdilik sadece 68 uygulama bulunuyor. Büyük bir kısmı Google tarafından geliştirilen aplikasyonlar dışında CNN, New York Times, Twitter, Facebook, LiveStream, ShazamYouTube, Tumblr gibi çok bilinen uygulamalar mevcut. Garanti bu listede yerini alırken JP Morgan, Citibank, Bank Of America gibi dünyanın en büyük bankalarını da geride bırakmış oldu. Peki iGaranti ile ne yapabiliyorsunuz?

Haberin Devamı

Fırsatlar gözlükte

Henüz Türkiye’de piyasaya çıkışı için bir tarih verilmeyen Google Glass’ı bir şekilde edinip gözünüze taktığınızda sesli komutlarla iGaranti uygulamasını açıyorsunuz. Uygulama, yolda yürürken size hesap durumunuz, kredi kartı limitleriniz gibi bilgileri vermekle kalmıyor. Piyasa bilgileri, döviz kurlarının yanısıra bulunduğunuz yeri GPS’ten tespit edip o bölgedeki alışveriş fırsatları konusunda bilgi veriyor. Uygulama kapalıyken bile hesaba para geldiğinde gözünüzün önüne uyarı penceresi çıkıyor.

LİMİTLER KONTROLÜNÜZDE

Google Glass’taki iGaranti uygulaması ile belirlediğiniz harcama limitini aşıp aşmadığınızı an be an kontrol edebiliyorsunuz.