Gazete Vatan Logo

Dünyanın en ünlü mimarları jüride

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle İstanbul'u etkileyebilecek doğal afetler karşısında hazırlıklı olmak amacıyla oluşturulan yarışmaya, 59 ülkeden 287 proje katılıyor.

Dünyanın en ünlü mimarları jüride

Dünyaca ünlü mimarların oluşturduğu jürinin 2011 Ekim ve Kasım aylarında yapacağı değerlendirmelerden sonra ödül töreni 16 Aralık 2011’de gerçekleşecek. Tören, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

ThyssenKrupp Elevator tarafından 1988’den bu yana iki yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Mimari Ödülü, mimarların belirlenen bir şehir için seçilen konuda en işlevsel eseri projelendirmelerini amaçlıyor.


İstanbul için 2.962 mimar başvuru yaptı

Bu yıl onikincisi İstanbul‘da düzenlenecek olan ThyssenKrupp Elevator Mimari Ödülü‘nde bugüne kadar dünyaca ünlü mimarlar tarafından Avrupa’nın önemli kentleri ve Dubai için anıtsal yapılar tasarlandı.

İstanbul için düzenlenen yarışmaya 495 takım halinde 2962 mimarın başvuru yaptı. Başvurular arasından 59 ülkeden 287 proje değerlendirmeye uygun bulundu. Yarışmaya 12 proje ile katılan Türkiye en fazla başvuru yapan on ülke arasında yer alıyor.

ThyssenKrupp Elevator Mimari Ödülü’nde İstanbul'u etkileyebilecek doğal afetler karşısında hazırlıklı olmayı sağlayacak ve İstanbul’da bir ilk olacak “İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi” için en iyi tasarım seçilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmanın ödül töreni 16 Aralık 2011 tarihinde, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.


Seçilen proje İstanbul için afet yönetim merkezi olacak

Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alanın öngörüldüğü proje merkezi deprem, fırtına, yangınla mücadele, duman, sel, tsunami, ilk yardım ve acil durum iletişimi deneyimini yeniden yaratmak üzere görsel, işitsel eğitim teçhizatları ve simülasyon sistemleri ile donatılacak.

Merkezde yer alacak planetaryum, kütüphane, bilgi panoları, seminer ve toplantı odaları ile de ziyaretçilerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygun gördüğü takdirde nihai tasarım için kazananı görevlendirebilecek.



Dünyanın en ünlü mimarları jüride

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ın Onursal Başkanı olduğu ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü’nde Jüri Başkanlığını ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Başkanı Javier Del Pozo Portillo yapıyor. Jürinin diğer üyeleri ise Uluslararası Mimarlar Derneği Eski Başkanı Jaume Duro Y Pifarre ile Rafael De La Hoz Castanys, Dalila ElKerdany, Nabil Gholam, Sulan Kolatan, Mehmet Konuralp, Manuel Aires Mateus, Antonio Ortiz Gracia, Süha Özkan, Ali Rıza Parsa, Han Tümertekin, Alfonso Vegara ve Kortan Çelikbilek olacak.





Javier Del Pozo : Türkiye’nin üzüntüsünü derinden paylaşıyoruz

ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Başkanı Javier Del Pozo, 23 Ekim Pazar günü Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Yaşanan acıyı yürekten paylaşıyoruz.

Umarız ki bu proje en kısa zamanda gerçekleştirilerek konuya gösterilen duyarlılığın artmasına destek olur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a da hassasiyetleri ve konuya verdikleri hassasiyet için teşekkür ederim." dedi.

Haberin Devamı