Gazete Vatan Logo

Dünyanın en küçük savaşı!

Geçtiğimiz ay bağımsızlığını ilan eden dünyanın en genç devleti 'Enclava Krallığı' Celestinia Prensliği ile birbirine girdi

Hırvatistan ve Slovenya sınırı arasındaki 93 metrekarelik bir bölgeye kurulan Enclava Krallığı'na ay başından bu yana 5 bini aşkın kişi başvurdu.

Bir bayrağı da bulunan Enclava'da , Krallık anayasal monarşi ile yönetilecek. Bu mikro ülkenin beş resmi dili var: İngilizce, Lehçe, Slovence, Hırvatça, Çince. Enclava Krallığı'nın egemenliğini ilan ettiği toprağın içinden geçen Tuna Nehri'nin bir bölümü bir başka mikroülke olan Celestinia Prensliği tarafından daha önce alınmıştı.

Duruma itiraz eden Celestina Prensliği'nin dışişleri bakanı eğer mecbur kalırlarsa "savaşa girebileceklerini" söyledi. Ancak bunun bilinen anlamda bir savaş olmayacağını belirten 39 yaşındaki dışişleri bakanı Enclava Krallığı'nın oyununu bozacağını söyledi.

Nitekim 'sloganı' 'Civis Totius Mundi' (Ben dünya vatandaşıyım) olan Enclava Krallığı'nın kurucularından Piotr Wawrzynkiewicz, "Ten rengine, dinine ve ırkına bakılmaksızın herkes düşüncelerini ifade edebilecek, bedava okuyacak ve vergi vermek zorunda kalmayacak" dedi.

Haberin Devamı