Gazete Vatan Logo

Dünyanın en küçük 4 kişilik otomobili

Toyota, dünyanın en küçük 4 kişilik otomobili iQ’yla büyük ilgi topladı. “Şehir içi otomobil” kavramıyla yaratılan araç, sadece 2.99 metrelik uzunluğa sahip. Rakibi iki kişilik Smart’ın 2.70 metre uzunluğunda olduğunu ekleyelim. iQ’da 69 beygir güç üreten 1.0 litrelik benzinli motor kullanıldı. 2009’un başında satışa çıkacak otomobilin Avrupa fiyatı yaklaşık 13 bin euro olacak.

Lexus 2010’da geliyor

Toyotasa, uzun süredir beklenen lüks markası Lexus’u 2010’da Türkiye’ye ithal etmeye başlıyor. Şirket dünyanın en prestjili markalarından biri olan Lexus için Türkiye’de Toyota’dan ayrı bir showroom konsepti hazırlayacak. Lexus’un hibrid modelleri de satışa sunulacak.

Hibrid Prius

Bugüne kadar 1 milyon adetten fazla satan Toyota’nın hibrid modeli, gelişmiş teknolojisiyle kısa süre içinde Türkiye’de de satılacak. Hem elektrikli hem de benzinli motora sahip model Prius, Autoshow fuarıyla birlikte 30 adet getiriliyor. Aracı ilk etapta ünlü simalar test edecek.

Adapazarı yeni modele hazırlanıyor

ABD’de başlayan finansal krizin etkisiyle bu yılki global satış hedefini 350 bin aşağı çekerek 9.5 milyon adet olarak açıklayan Toyota, geçen ay Türkiye ve İngiltere’deki fabrikalarında üretim yavaşlamasına gitti. Bunun küçülme olarak algılanmaması gerektiğini belirten Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Thierry Dombreval, “Avrupa’da bu yıl talep azalması yaşıyoruz. Bunun için de üretimimizi dengelemek adına bazı operasyonlar yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı