Gazete Vatan Logo

Dünyanın en iyi okullarından biri Türkiye'de

Kadıköy Belediyesi'nin açtığı ve Türkiye'nin ilk ekolojik yuvası olan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası, dünyanın en iyi okulları arasında gösteriliyor.

Geçen yıl Kadıköy'de hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'nin ilk ekolojik yuvası olma özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası projesi, enerji tasarrufu sağlayarak, tamamen doğa dostu sağlıklı öğrenim yapılması amaçlanarak hazırlandı. Bina, inşaat çalışmalarından su ve elektrik gibi altyapı çalışmalarına kadar çevre dostu bir tasarımla inşa edildi. Binadaki ısınma ve aydınlatmayı sağlamak amacıyla Güneş enerjisinden yararlanmak için, güneş panelleri yerleştirildi. Ayrıca binadaki klozet ve bahçe sulama çalışmalarında kullanılmak üzere yağmur suları biriktiriliyor.

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'nın bahçe tasarımı da çocukların gelişimine katkı sağlaması ve doğal yaşamla iç içe olmaları baz alınarak yapıldı. Çeşitli sebze ve meyvelerin yetiştirildiği özel alanlarda çocuklar hem sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini yakından öğreniyor hem de bunların tadına bakıyor.

Türkiye en iyi okullar arasında

15-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Berlin'de gerçekleşecek olan Dünya Mimarlık Festivali'nin finale kalan projeleri belli oldu. Gazete Kadıköy'ün haberine göre, finale kalan 434 proje arasında okul kategorisinde Türkiye'den Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'da yer alıyor. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Hindistan, Avustralya, Hollanda ve Estonya'nın da okul projeleri bulunuyor. 10 proje içinden finalist olan Berlin'de düzenlenecek olan etkinlikte açıklanacak.

Haberin Devamı

Zeynep BALİÇ