Gazete Vatan Logo

Dünyanın en iyi barmeninden pratik kokteyl tarifleri

Fransız barmen Jennifer Le Nechet, 2016 World Class Dünya Şampiyonası‘nda 10 bin kişiyi geride bıraktı ve tek kadın şampiyon olma unvanını kazandı. Geçtiğimiz hafta etkinlik için İstanbul’a gelen Nechet’den pratik kokteyl tarifleri aldık.

Dünyanın en iyi barmeninden pratik kokteyl tarifleri

Jennifer Le Nechet, yaklaşık 6 senedir barmenlik mesleği ile uğraşıyor. Öncesinde İspanyol -Latin Edebiyatı ve Kültürü Bölümü’nden mezun olmuş ve İspanya’da yaşama fırsatı bulmuş. Tanıştığı yeni kültürün etkisiyle radikal bir karar alarak Paris’e dönüp barmenliğe başlamış. Dünyanın en yetenekli barmenlerinin belirlendiği World Class ile her zaman ilgili olduğunu ifade eden Nechet, “Çünkü profesyonel olarak kendime meydan okumayı istiyordum. Café Moderne çalışmaya başlayıp kedimi iyice geliştirdikten 6 ay sonra nihayet mönüye kendi yapımım bir iki kokteyl koymayı başardım. Cafe’nin sahibi Mido bana yarışmayı anlattı. Kendisi yarışmaya 2014 yılında katılmış ve üçüncü olmuştu. Ondan bu konuda çok şey öğrendim.

World Class ise girdiğim ilk ve tek yarışmaydı. İsmimi açıkladıkları zaman şaşkına döndüm. İlk kadın şampiyon olmam ise sektördeki diğer kadınlara çok çalışarak bu işi başarabilecekleri konusunda bir cesaret olacağını düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

Isparta’nın meşhur gülünü kokteylimde kullanacağım

Haberin Devamı

İstanbul’un tarihi yerlerini gezmekten zevk aldığını söyleyen yetenekli barmen Mısır Çarşısı’na gittiğini ve Türkler’e özgü birçok baharat aldığını ifade ediyor: “İsot, sumak bunlardan yalnızca birkaçı. Kurutulmuş Isparta gülü de aldım. Bunu kokteyllerimde kullanabileceğimi düşünüyorum. Bunun yanı sıra Kapalıçarşı’ya da gittik. Türk kahvesinin Türkler için çok önemli olduğunu biliyorum. Bakır kahve sunum tepsisi ve eski biber öğütücü aldım. Bir de Galata Kulesi’ne çıktık. İstanbul’un eşsiz manzarasına bir kez daha hayran oldum.”

Bu sene de farklı tatların öne çıktığını söyleyen Nechet, 2017’nin kokteyl trendinin aperatif kokteyller olduğunu söylüyor. Yemek öncesi favorisi Negroni, yaz aylarında ise Pina Cola’da...

Old Fashioned

- 5 cl bourbon

- İki tane ezilmiş bitter

- 1 adet esmer küp şeker

- Az miktarda soda

Yapımı: Bardağınızın içine 1 adet esmer küp şekeri koyup angostura bitter ile ıslatın. Üzerine az miktarda soda ekleyip eriyene kadar şekeri ezin ve karıştırın. Büyük 1 top buz ya da bolca buz koyduktan sonra 5 cl bourbon ekleyin. Bir portakal dilimi ile süsledikten sonra kokteyliniz hazır. Afiyet olsun!

Haberin Devamı

Fresh içki sevenlere

- 4 cl cin

- 2 cl suze

-2 cl lime suyu

- 1 cl fesleğen şurubu

-Taze kişniş yaprakları

- Tonik

Yapımı: Hepsini shaker’ın içine koyup karıştırıyorsunuz. İşte hazır!

Evde yapılacak kokteyl

- 45 ml votka

-15 ml taze sıkılımış lime suyu

- Zencefil gazozu

- 1 avuç nane

Yapımı: Nazikçe nane yapraklarını bardağın içinde eziyoruz. Üzerine votkayı ve lime suyunu ekliyoruz. Bardağımızı tamamen buzla doldurdup bardak dolana kadar zencefil gazozu ekliyoruz. İçerikleri karıştırdıktan sonra üzerine bir dilim lime ekleyip servis edebilirsiniz.