Gazete Vatan Logo

Dünyanın bilgisini Türkçeleştirdi!

Turkcell, akademisini dijitalleştirdi ve dünyanın sayılı eğitim devleriyle işbirliğine gitti. Milyonlarca kişiye ulaşmayı hedefleyen platformda 2 binin üzerinde Türkçe eğitim var.

Turkcell Grup’un stratejik gelişim merkezi olarak 2006’dan bu yana, gerek şirket içi eğitimler gerekse sanayi-üniversite işbirlikleriyle gündeme gelen Turkcell Akademi dijitalleşerek, “dünyanın bilgisini” milyonların erişimine açmayı hedefliyor. MIT gibi Dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla işbirliğine giden Turkcell Akademi, bu eğitim devlerinin içeriklerini Türkçeleştirerek sunuyor.

Taş tabletten dijitale

Turkcell Dijital Akademi, zaman ve mekandan bağımsız, dünyanın en güncel eğitim video ve modüllerini, ücretsiz ve tamamen Türkçe olarak sunuyor. Uygulamanın mobil versiyonu ise Şubat ayında hizmete girecek.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Bundan 4 yıl önce 3G ile hızlı internetin hayatımıza girmesiyle birlikte, büyük bir hayalimiz olduğunu dile getirmiştik: İnsanlar bu teknolojiyle bilgiye her an her yerden ulaşabilecek, bilgiye erişimde tam bir fırsat eşitliği sağlanacak” dedi.

İnsanlara daha çok bilgiyi ulaştırmanın yolunun taş tabletlerden dijital tabletlere uzandığını kaydeden Ciliv, şöyle devam etti: “El yazması kitaplar ve matbaa bu yol içerisinde geçtiğimiz duraklar. Artık yeni matbaa internet. İnternetten sonsuz bilgiye her an her yerden ulaşmak mümkün. İnternetin fırsat eşitleyici bir boyutu var. Biz bu altyapıya ülkemizin sahip olması için büyük yatırımlar yaptık. Artık halkımız bilgiye ulaşmakta avantajlı. 2006’dan bugüne dek ortaya koyduğumuz müthiş bilgi birikimini dijitalleştirdik. Bu da yetmedi; dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla birlikte çalışarak bu alandaki en üst düzey içeriği Türkiye’deki profesyonellerin ve gençlerin ihtiyaçlarına uygun ve tamamen Türkçe olarak geliştirdik. Bu eğitimin kapısı başta 35 milyon Turkcell’li olmak üzere herkese açık.”

Dünyayı yönettiniz inovasyonu niyeüretemeyesiniz?

Turkcell Dijital Akademi lansman toplantısına katılan MIT Dijital Öğrenme Platformu Direktörü ve Makine Mühendisliği Profesörü Sanjay Sarma, Turkcell ile MIT’nin yaptığı işbirliğinin gerekçelerini şöyle açıkladı: “Girişimcilik sayesinde inovasyon destekleniyor ve yeni fikirlere alan açılıyor. Turkcell’de bu fırsatları görebilen dinamik bir liderlik anlayışı var. Türkiye dinamik bir ekonomi ve biz bu dinamizmden bir şeyler öğrenmek istiyoruz. 100 yıl önce dünyayı yönetiyordunuz, bugün neden bu topraklarda inovasyon üretilmesin? Biz inovasyon ve girişimciliği artırmak, yaratıcılığı geliştirmek istiyoruz.”

65 farklı eğitmenden 2 binin üzerinde video

- Turkcell Dijital Akademi’ye turkcell.com.tr/akademi adresini tıklayarak ulaşmak mümkün.
- Akademide “Liderlik”, “Teknoloji”, “İnovasyon ve Girişimcilik”, “İş Dünyası” ve “Öğren-Khan Academy” başlıkları altında içerikler sunuluyor.
- 65 farklı eğitmenden 2 bini aşkın video ve yüzlerce eğitim bulunuyor.
- Akademide 2006-2013 yılları arasında toplam 8.1 milyon saat eğitim verildi.
- Yaklaşık 500 bin kişiye Turkcell Akademi eğitimleriyle ulaşıldı.
- Her yıl 60 bin Turkcell Grup çalışanı eğitiliyor.

Haberin Devamı