Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyadaki en seksi şey zeka

Dünyadaki en seksi şey zeka

Dünyadaki en seksi şey zeka

Şehrin çiçeği burnunda sanat mekanı KATS Sahne kapılarını ‘Aşk Listesi’ ile açtı. Norm Foster’ın yazdığı oyunda Onur Şenay, Pamela Spence ve Ümit İlban başrolleri paylaşıyor. Oyunun yönetmeni ise tiyatro camiasının yakından tanıdığı Özdemir Çiftçioğlu. Oyun Aralık ayı boyunca her Çarşamba, Perşembe ve Cuma akşamı Kats Sahne’de izlenebilir. ‘Aşk Listesi’ modern dünyada kadın ve erkek ilişkileri üzerine kaleme alınmış bir oyun. Pamela Spence’in enerji dolu oyunculuğu bu sezon bolca kendisinden söz ettirecek. Yine Onur Şenay ve Ümit İlban’ın oyunculukları da izlenmeye değer. ‘Aşk Listesi’ yakın iki erkek arkadaşın, aradıkları kadında 10 ideal özelliği listelemesiyle ikili ilişkilere yaklaşımlarını komik bir dille aktarıyor.

Pamela, ‘Aşk Listesi’ne nasıl dahil oldun?

Pamela Spance: ‘Aşk Listesi’ teksti ilk elime geldiğinde çok hoşuma gitti. Oynamak için heyecan duydum. Zaten ekipteki herkes eski arkadaşım. Onlarla bir arada olup, bu oyuna hayat vermek hoşuma gitti. ‘Aşk Listesi’ herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir oyun. Erkeklerin idealindeki bir kadını canlandırıyorum.

Haberin Devamı

Tiyatro Şenay olarak Kats Sahne’deki ilk oyununuz...

Onur Şenay: ‘Aşk Listesi’ Kanadalı ünlü yazar Norm Foster’ın bir eseri. İki yıldır sahnelemeyi planlıyordum ancak burayı açma işleri olduğu için erteledik ve kısmet bugüneymiş.

‘Aşk Listesi’ndeki rollerinizden nasıl?

Ümit İlban: Yönetmenimiz Özdemir Çiftçioğlu, daha çok bireyin yalnızlığı üzerine bir kurgu ile oyunu çıkartmamızı istedi. Biz her anlamda oyunu kendi kültürümüze uyarladık. Eğlendiğimiz bir oyun oldu. Bu enerjinin seyirciye yansıması hoşumuza gidiyor.

Değişmeye çalıştırmak yanlış

Farklı bir kültüre ait kadın ve erkek ilişkilerini anlatan oyunu nasıl uyarladınız?

Onur Ş: Teksti bu coğrafya ve kültür için anlatılabilir hale getirdik. Bu sahnede işimizi kolaylaştırdı. Buraya ait ögeler koyduk. Yönetmen Özdemir Çiftçioğlu oyunu, buralı yaptı.

Oyun tam olarak ne anlatıyor?

Onur Ş: Birbirine çok yakın iki erkek arkadaş hayallerindeki kadının özelliklerini listeliyor. Beklentilerini 10 maddede yazmaya çalışırken, ‘İlişkinde hayallerin ne?’, ‘Ne kadar öteye gidebilirsin?’ gibi sonu çok açık sorulara ve beklentilere gidiyorlar. ‘Aşk Listesi’, insanın kendini ne zaman durdurup ne zaman durduramayacağını irdeliyor. Hayatın içinden bir oyun, ilişkilerimizde karşı cinsin önce çok beğendiğimiz ama sonra değiştirmeye kalktığımız özellikleri var, bunları anlatıyoruz.

Haberin Devamı

Pamela S: ‘Aşk Listesi’ ilişkilerdeki herkesin birbirini değiştirme sevdasını anlatıyor. Oysa insan biri için ne kadar değişmeye çalışsa da değişmiyor. Değişmeye çalıştıkça ilişkide sıkıntılar başlıyor.

Belirlenecek 10 özellik ilişkiyi daha iyi yapar mı sizce?

Onur Ş: Bence yapmaz.

Pamela S: Erkeklerin basit doğasını düşününce yapabilir diye düşünüyorum. Zaten, onlarda az özellik var.

Ümit İ: Oyunumuzun düşündüren kısmı, insanın sürekli istemesi ve asla rağmen tatmin olmayışı. Bu durum, yalnızca Kanada ya da Türkiye’de böyle değil. İnsan ailesinde bile birbirimizi değiştirmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

ARADIĞINIZ 10 ÖZELLİĞİ YAZACAKSINIZ

Sizi en çok etkileyen repliğiniz nedir?

Pamela S: Oyunda ‘Ben seni değiştirmeye çalışmıyorum, olduğun gibi seviyorum’ dediğim bir yer var. Aslında öyle bir şey söz konusu değil.

Sizin bir aşk listeniz var mı?

Pamela S: Bence herkes kafasında böyle bir liste taşıyor. Herkesin böyle bir özellikler listesi var. Sevgilisinden ayrılan birisi, kız arkadaşlarıyla ‘Bir daha böyle kıskanç biriyle olmak istemiyorum’ gibi cümleler kurar. Ya da cömert olsun gibi beklentileri herkesin vardır.

Karşı cinste olmazsa olmaz dediğin özellikler hangileri?

Pamela S: Benim listemdeki ilk özellik, ‘zeka’. Bir insandan hoşlanabilmem için bu şart. Daha önce de söylediğim gibi dünyadaki en seksi şeylerden biri zekadır. Aynı şeyler ile eğlenebilmek önemlidir. Yani yaşantıyı ve zevkleri paylaşabilmek özel bir durum.

Oyunda ilginç yerler var… Anlatır mısınız?

Onur Ş: Oyunu izlemeye gelenlere “Sevgilinizde aradığınız 10 özellik” diye bir kağıt doldurtacağız. Cevapları çok merak ediyoruz. Yanıtları 10 özelliğe sığdırmayı başarabilirsek oyunda kullanmayı da düşünüyoruz.

Haberin Devamı