Gazete Vatan Logo

Dünyada örneği yok

Türkiye 100 ülkeyi sollayarak Skoda dünyasının en hızlısı oldu. Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, “3 yıldır üst üste satış rekoru kırıp, toplam pazardan hızlı büyüyoruz. Skoda’da bu başarının bir başka eşi benzeri yok. Performansımız örnek gösteriliyor” dedi

Dünyada örneği yok

Türkiye, 100’den fazla ülkenin yer aldığı Skoda dünyasında bugüne kadar görülmemiş başarıya imza attı. Yüce Auto, 3 yıl üst üste rekor kırıp toplam pazardan daha hızlı büyüyen ilk distribütör oldu.

Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, 2014’ten bu yana Skoda markasının sürekli büyüdüğünü, pazar payını artırdığını, satış rekorları kırdığını belirterek, “2016’da 28 bin 876 adetlik satışla yüzde 33 büyüdük ve tüm zamanların en yüksek satışını elde ettik. 3 yıl üst üste rekora imza atmış olduk. Skoda dünyasında bu başarının bir başka örneği yok” diye konuştu.

Hedef % 4 pazar payı

Ukrayna gibi 2-3 bin adetli satış yapan birkaç ülke dışında 2016’da dünyanın en hızlı büyüyen distribütörü olduklarını kaydeden Senyücel, Skoda’nın 7’inci büyük pazarı haline geldiklerini söyledi.

Bu yıl otomotiv pazarının yüzde 15-20 oranında daralmasını beklediklerini söyleyen Tolga Senyücel, şöyle devam etti:

“2016’da binek oto pazarından yüzde 3.85 pay aldık. Bu oranı yüzde 4’e çıkarmak istiyoruz. Geçen yılki 29 binlik satışı tutturabilmek, öncelikli hedefimiz.”

Haberin Devamı

Skoda CEO’sundan övgü

Tolga Senyücel, Türkiye’nin gösterdiği yüksek performansın ana merkezden takdir aldığını söyledi. Senyücel, Skoda Auto Başkanı ve CEO’su Bernhard Maier’ın her fırsatta Türkiye’yi övdüğünü, yere göğe sığdıramadığını belirterek, “Mart’ta Skoda tarafından her yıl düzenlenen ‘En İyi Distribütör Ödülü’ organizasyonunda yine ödül bekliyoruz. 2016’da ‘satış sonrası hizmetler’ kategorisinde 103 ülke arasında en başarılı distribütör seçilmiştik” diye konuştu.

Filo pazarında ilk 10’a girdi

Tolga Senyücel, Mart’ta satışına başlanacak yeni Octavia ve Kodiaq’ın markalarına önemli güç katacağını belirtti. Senyücel, yeni modelleriyle ilgili stratejilerini şöyle aktardı: “Kodiaq’a müthiş bir talep var. 9 aylık dönemde 2 bin 300 Kodiaq satmayı planlıyoruz. Markamızın en çok satan modeli konumundaki Octavia’nın yenilenmiş versiyonu önemli kozlarımızdan biri olacak. Geçen yılki 28 bin 876 adetlik satışımızın

12 bin 853 adedini Octavia oluşturdu. Octavia, perakende satışlarımızın yanı sıra filo atağımızın da önemli bir unsuru. Geçen yıl satışlarımızın yüzde 29’unu filo oluşturdu. Filo pazarında en çok tercih edilen ilk 10 marka arasına girdik. Yeni Octavia, özellikle bu yıl büyüme beklediğimiz filo pazarında önemli bir oyuncu olacak. Octavia’da 8 binlik satışa ulaşırız.”

Haberin Devamı

Yenilenen Octavİa Mart’ta geliyor

BUGÜNE kadar 5 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan Octavia, yeni yüzüyle Mart’ta ülkemizde satışa sunulacak. Eski jenerasyona göre daha maskülen hatlara sahip olan Octavia’da; geniş radyatör ızgarası, çift parçalı farlar, yeniden tasarlanan arka tampon, C şekilli LED arka far grubu öne çıkıyor. Octavia’nın sedan versiyonunun boyu 11 mm daha uzayarak 4.670 mm’ye, Combi versiyonu da 8 mm büyütülerek 4.667 mm’ye yükseldi. Yeni Octavia’da ısıtmalı direksiyon simidi, arka koltuktakiler için 2 USB girişi, ön koltukların sırtlıklarında bulunan açılabilir sehpalar ve kişiselleştirilebilen anahtar gibi hayatı kolaylaştıran donanımlar yer alıyor. Otomobilde; 1.0 TSI 115 beygir ve 1.4 TSI 150 beygir benzinli ve mevcut modele göre 5 beygir güçlenen 1.6 TDI 115 beygirlik dizel motor seçenekleri bulunuyor. Araç hem manuel hem DSG otomatik şanzıman ile satılacak.

Haberin Devamı