Gazete Vatan Logo

İlk olacaktı! Malazgirt'i böyle öldürdüler

Türkiye’nin İHA üreticisi BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2009’da operasyona çıkan Türkiye’nin ilk Milli Helikopter İHA’sının katıldığı operasyonda yaşanan çatışmada geçirdiği kazayı ve bu kazanın bahane edilerek, “birilerinin maşası olan bürokratlarca” projenin sonlandırıldığını anlattı.

İlk olacaktı! Malazgirt'i böyle öldürdüler

Dünyada ilk olacaktı. Malazgirt'i böyle öldürdüler. Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre Türkiye’nin önde gelen İHA üreticisi BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakkâri Hantepe 2009 Türkiye’nin ilk Milli Helikopter İHA’sı Malazgirt, eğitimini Şırnak’ta acilen tamamladıktan sonra operasyonlarda çatışmalara girdi. Sonrasında bir kaza geçirdi. Kaza bahanesiyle uçuşu yasaklandı. Proje birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü” açıklamasında bulundu. Bayraktar, İHA’nın fotoğraflarını da paylaştı. Bayraktar, sosyal medya hesabından, “Seyir Defteri” paylaşımlarında bulunurak, Bayraktar İHA’nın gelişim sürecini anlatıyor. Bayraktar, geçen haftalarda da yapmış olduğu başka bir paylaşımda, 2009 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Taktik İHA prototipinin envantere girme sürecini anlatmıştı. Bayraktar, “Büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelen ve birilerinin maşası olan askerî yetkililer, o dönemde Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya dahi kalktılar” demişti.

Haberin Devamı

‘Kamudan bize tek kuruş aktarılmadı’

Selçuk Bayraktar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, vakfa İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından para aktarıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamada “Gelirlerimizin tamamı kurucularımızın bağışlarından oluşmaktadır. Bugüne kadar, vakfımıza kamu tarafından devir ya da tahsis edilmiş bir gayrımenkul, kamudan aktarılmış tek kuruş yoktur” denildi. Bayraktar da açıklamayı Twitter’dan paylaşarak şu mesaja yer verdi: “Güneş balçıkla sıvanmaz. Hiçbir iftira ve karalama, hayatımızı adadığımız Milli Teknoloji Hamlesi yolundan bizi döndüremez!”