Gazete Vatan Logo

Dünyada en çok o ülkeler silah satıyor!

Dünyada en çok o ülkeler silah satıyor!

Almanya, silah satışında ABD ve Rusyanın ardından en çok silah satan ülke oldu. İngiliz Janes dergisi, 2015 yılı silah satış raporunu açıkladı. Rapora göre, Almanya 2015 yılı içerisinde 4.78 milyar Dolarlık (yaklaşık 4.2 milyar Euro) silah sattı. Spiegel Onlinede yer alan haberde, Almanyanın gerçekleştirdiği 4.78 milyar dolarlık silah satışı içerisinde küçük silahlar ve mühimmatın dahil olmadığı yer aldı.

Rapora göre, Almanyanın silah satışının yüzde 29u Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine gerçekleşti. En önemli silah alıcısı Suudi Arabistan olurken, Cezayir, Mısır ve Katar Almanyadan silah alan ülkeler arasında ön sıralarda yer aldı. Almanya bir önceki sıralamada, dünya silah satışı listesinde beşinci sırada bulunuyordu. Almanyanın 2016 sıralamasında ise dördüncü sırada yer alması bekleniyor.

Janes dergisine göre, Fransa, silah satışını yeniden hızlandırmaya başladı. Fransanın 2016 yılı içerisinde yaklaşık 6 milyar dolarlık silah satışı gerçekleştirmesi bekleniyor. 2018 yılında Fransanın silah satışında Rusyayı geçeceği tahmin ediliyor.

Dünyadaki en büyük silah alıcısı ülke yine Suudi Arabistan oldu. Derginin raporuna göre, Suudi Arabistan 2015 yılı içerisinde 9.3 milyar dolarlık silah alımı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı