Gazete Vatan Logo

Dünyada 1 numara!

Doğuş Otomotiv, daralan otomotiv pazarında VW, Audi, Seat ve Skoda markalarıyla bu yıl 150 bin adetlik satışa ulaşarak, yüzde 20’nin üzerinde pazar payı elde edecek.

Dünyada 1 numara!

Volkswagen (VW), Audi, Seat, Skoda, Porsche, Lamborghini ve Bentley’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, ‘altın’ yılını yaşıyor. Şirket otomotiv sektöründeki yüzde 14’lük daralmaya karşın 2014’ü büyümeyle kapatmaya hazırlanıyor. Doğuş Otomotiv, bu yıl 750-760 bin adetlik satışın gerçekleşmesi beklenen otomotiv pazarından yaklaşık yüzde 20.2’lik pay alacak. Bir başka deyişle satılan her 5 araçtan 1’i Volkswagen Grubu markası logosunu taşıyacak. Volkswagen markası hem binek otomobilde hem de toplam pazarda liderliğe ulaşacak.

Hedeflerimizi yakaladık

Doğuş Otomotiv’in gösterdiği bu performans Türkiye sınırlarını da aşacak. Türkiye, Volkswagen Grubu’nun anavatanı Almanya’dan sonra en fazla pazar payına sahip ülke konumuna yükselecek. Almanya yüzde 35’lik pazar payıyla VW Grubu’nun en büyüğü. Almanya’yı yüzde 20.2’lik pazar payıyla Türkiye, yüzde 20.1 ile Brezilya ve yüzde 19’la Rusya izliyor.

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, yıl başında tüm markaları için belirledikleri hedeflere 2014’te ulaştıklarını belirterek,

Haberin Devamı

“11 ay itibarıyla Doğuş Otomotiv olarak toplam pazardaki payımız yüzde 20.2. Son 5 yılda kaliteye yaptığımız yatırımlarımızın karşılığını gördük” açıklamasını yaptı.

Aralık’ta kampanyaların olumlu etkisiyle satışların hareketli geçtiğini belirten Bilaloğlu, “İlk 11 ay itibarıyla pazar yüzde 14 daralarak 620 bin 692 adet olarak gerçekleşti. Aralık ayının olumlu etkisiyle otomotiv pazarı yüzde 11-12 daralmayla kapanır” dedi.

Bu da binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 750-760 bin adet seviyesinde kapanacağı anlamına geliyor. Doğuş Otomotiv de markalarıyla satışlarını yüzde 20 oranında artırarak 151 bin adedin üzerinde satışa imza atmış olacak.

2015’te bu yıla benzer bir performans sergilemeyi hedeflediklerini belirten Ali Bilaloğlu, şunları kaydetti: “Doğuş Otomotiv olarak mevcut pazar payımızı mevcut seviyelerde korumayı amaçlıyoruz. Pazara yeni sunacağımız yeni modeller bize destek katacak.”

VW TÜRKİYE’DEN 1 MİLYAR LİRALIK YEDEK PARÇA ALIYOR

Ali Bilaloğlu, Volkswagen Grubu’nun hemen hemen her yıl Türkiye’den milyar liralar seviyesinde yedek parça aldığını söyledi. Bilaloğlu, “Son yıllardaki gelişme ile birlikte ülkemiz çok ciddi sanayi ülkesi oldu. VW dışında Türkiye’de üretim yapan diğer büyük yan sanayi şirketleri de yedek parça alımı gerçekleştiriyor. VW için geçtiğimiz yıllarda söylediğimiz gibi 1 milyar TL’lik rakamlar halen geçerli” dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON ADETLİK SATIŞ DEĞİL İSTİKRAR ÖNEMLİ

‘Otomotiv pazarı ne zaman 1 milyon adetlik satışı görecek?’ sorumuzu Ali Bilaloğlu şöyle yanıtladı: “Otomotiv, yapısı itibariyle ekonominin lokomotif sektörü konumunda. Yaşanan herhangi bir büyüme ya da küçülme birebir sektörü etkiliyor. Ülke ekonomisi ne kadar istikrarlı trend izlerse, otomotiv de aynı şekilde istikrarlı görünüme ulaşır. Önemli olan 1 milyonluk toplam satış hacmi değil, istikrarlı şekilde büyüyen bir pazar yapısına ulaşmak.”