Gazete Vatan Logo

Dünyaca ünlü şarkıcıdan şok haber: İntihara eğilimim var

90’lı yıllara damga vuran, albümleri satış rekorları kıran dünyaca ünlü şarkıcı Sinéad O’Connor, artık ucuz bir yol kenarı motelinde mental sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Dünyaca ünlü şarkıcıdan şok haber: İntihara eğilimim var

Bir zamanların en içli aşk şarkılarına imza atan albümleri dünyada satış rekorları kıran ünlü İrlandalı şarkıcı ve söz yazarı Sinéad O’Connor, şimdi ABD' New Jersey'da ucuz bir yol kenarı motelinde yaşıyor.

İntihara eğilimli olduğu açıklanan O’Connor, mevcut hazin durumunu anlatan bir video yayınladı.

"DOKTORUMDAN BAŞKA KİMSEM YOK"

Ünlü sanatçı gözyaşlarına boğulduğu videoda, “Tamamen kendimle başbaşayım. Hayatımda, benim kahraman olduğumu söyleyen ve bu sayede şu anda hayatta olmamı sağlayan doktorum, dünyanın en tatlı adamı olan psikiyatristimden başka kimse yok" dedi.

BİR KAMYONCU MOTELİNDE

‘Nothing Compares 2 U’ şarkısıyla 90’lı yıllara damgasını vuran 51 yaşındaki şarkıcı, “Şimdi New Jersey’de bir yol kenarı motelinde yaşıyorum. Herkesin bunun neye benzediğini bilmesini istiyorum, o nedenle bu videoyu çektim” dedi.

"MENTAL SORUNLARIM VAR"

Mental hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen ünlü şarkıcı, bunun uyuşturucu bağımlısı olmak gibi insanı kötü etkilediğini söyledi.

SERVETİ HIZLA ERİYOR

O’Conner, anne ve babasının boşanmasından sonra, annesinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle 1979 yılından sonra babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Eğitimini tamamlayamayan sanatçı, en son öğrenim gördüğü okulda sanata eğilim gösterdi. Barbra Streisand'ın ‘Evergreen’ adlı şarkısını söyleyerek dikkatleri üzerine çekince Tua Nua adlı bir topluluğa katıldı.

Haberin Devamı

1983 yılında babasının desteğiyle girdiği ‘Newtown’ adlı okulda müziğe iyice yoğunlaşarak bir deneme albümü çıkardı. Ertesi yıl, bir müzik dergisi aracığıyla tanıştığı Columb Farrey'in yönlendirmesiyle ‘Ton Ton Macoute’ adını verdiği kendi müzik topluluğunu oluşturdu. Küçük bar ve gece kulüplerinde sahneye çıkan Ton Ton Macoute, tam adını duyurmaya başladığı 1985 yılı sürecinde annesini bir trafik kazasında kaybetti.

John Reynolds ile evlenen O’Conner, Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yaptı.

EFSANE ŞARKIYI PRİNCE YAZDI

1990 yılında, Prince’in sözlerini yazdığı ‘Nothing Compares 2 U’ adlı şarkıyla zirveye çıkan O’Conner, layık görüldüğü Grammy Ödülü'nü reddetmesiyle hafızalara kazındı. Politik kimliğini sanatıyla birlikte önplana çıkararak, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izleyen sanatçı, 1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun tepkisini çekti.

Haberin Devamı

İsveçli eşiyle olan ikinci evliliğini 2003 yılında bitiren sanatçı, yaptığı albümlerle beğeni toplayarak listelerde üst sıralarda yer aldı. İrlandalı sanatçının çalkantılı hayatı nedeniyle servetini hızla erittiği biliniyor. Hatta 2005 yılında 6 milyon dolar kişisel serveti olan O'Connor'ın düzenli telif gelirine rağmen hızla sıfırı tüketmesi şov dünyasında ibretlik bir öykü olarak hafızalara girecek.