Gazete Vatan Logo

Dünyaca ünlü pek çok isim ve sergi Lütfi Kırdar’da!

Tasarım dünyası, 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nda bir araya gelecek.

Dünyaca ünlü pek çok isim ve sergi Lütfi Kırdar’da!

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde gerçekleşecek Türkiye Tasarım Haftası endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımında dünyanın önde gelen isimlerine ev sahipliği yapacak. Etkinlik boyunca uluslararası ve Türk sergiler, globalde yükselen Türkler, tasarımla fark yaratan ürünler, bu yıl beşincisi düzenlenen Design Turkey Ödülleri ve sergisi, İhracatçı birliklerinin yarışmalarının finalist sergileri, tasarım ofisleri, tasarım okulları ve tasarıma dair daha pek çok öğe ziyaretçilerle buluşacak.

Tasarımın kalbi 19-23 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da atacak!

Endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımı alanlarında Türkiye ve dünyadaki trendleri takip etmek, tasarım endüstrisine yön veren firmaların en yeni ürünlerini yakından görmek, dünyaca ünlü tasarım gurularının ilham veren konuşmalarını dinlemek ve tasarımla ilgili birbirinden yaratıcı sergileri gezmek için bu yıl ilki düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nı kaçırmayın. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nda tasarıma dair her şey 5 gün boyunca İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Tasarımla fark yaratan ulusal ve uluslararası firmaların ürünleri; moda, endüstriyel tasarım ve görsel iletişim tasarımı alanlarında öncü olmuş isimlerin deneyimlerini ve trendleri paylaşacağı konuşma ve paneller, uluslararası sergiler, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sergisi ve ödül töreni, Türk ve yabancı tasarım ofisleri, tasarım alanında isim yapmış dünyanın en iyi tasarım okulları, İhracatçı birliklerinin tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün sergileri ve atölye çalışmaları Türkiye Tasarım Haftası’nda olacak.

Haberin Devamı

Dijital sanat ve tasarım alanında dünyanın öncü isimlerinden biri olan Daniel Widrig’in de tasarımları Raw sergisi kapsamında Türkiye Tasarım haftası’nda sergilenecek.

Türkiye Tasarım Haftası’nın ilgi çekici sergilerinden biri de ElektroCouture sergisi

Haberin Devamı

ElektroCouture; fashiontech sektöründe önde gelen moda teknolojisi markalarından biridir. Electrocoutour’ün en önemli unsurlarından biri yeni ve yenilikçi ürünler için bir ekosistem sağlamak ve bu alanda etkinlik gösteren şirketlerle el ele çalışmak. Türkiye Tasarım Haftası’nda yer alacak sergilerden bir diğeri ise İsveç’ten Sara Garanty’nin Colour Emotions sergisi. Serginin küratörü Sara Garanty’nin yarattığı Colour Emotions sergisi, gerçeklikle ilgili kendi algımızın farkına varmamızı amaçlıyor. Sergilenen ‘evlerin’ rengi durduğunuz yere göre sürekli değişiyor. Her ev farklı duygular ve varoluş hallerini yansıtıyor. ‘Hangisi gerçek ve hangisi zihninizin bir projeksiyonu?’. Sara Garanty renk ve ışıkla ilgili benzersiz tasarımlarıyla tanınıyor. İsviçre merkezli dünyaca ünlü Corum saatlerinin üçüncü kuşak veliahtı Anthony Bannwart konferansta ‘Lüks Ürün Tasarımı ve Yaratıcı DNA’ hakkında konuşacak. 1955 yılında kurulan Corum saatlerinin ikonik Admiral’s Cup serisini kullananlar arasında ünlü futbolcu Christiano Ronaldo, Rusya Başbakanı Dmitri Medyedev gibi isimler var.

Tasarım Haftası’nda yer alacak bir sergi de İsveç’ten gelecek olan ‘Swedish Fashion Stories’ sergisi Swedish Institute ve FORM Content işbirliğiyle düzenlenen sergi, İsveç modasını ve onun sanat, zanaat ve sosyal unsurlarla ilişkisinı gözler önüne seriyor.

5. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri ve Sergisi de Türkiye Tasarım Haftası kapsamında yapılacak

Haberin Devamı

İnovasyon ve markalaşma alanında Türkiye’nin en büyük ödül organizasyonlarından biri olan ve 2008 yılından beri ülkemizde iyi tasarımı ödüllendiren, bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin ödül töreni ve sergisi de Türkiye Tasarım Haftası kapsamında yapılacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı, TİM ve ETMK işbirliği ile düzenlenen Design Turkey Ödülleri’nin bu yılki jüri üyelerinden bazı isimler Türkiye Tasarım Haftası’nda konferans kapsamında dinleyicilerle buluşacak. Bu isimler arasında 50’yi aşkın ülkede satılan 1000’e yakın ürünün tasarımına yön veren ve bugün Asya Pasifik bölgesinin önde gelen tasarım danışmanlık firmalarından olan Cube’ün kurucularından Paul Cohen; startup şirketlerden Fortune 500 şirketlerine kadar çok sayıda şirketle tasarımcı düşünce metodları üzerine çalışan, Carnegie Mellon Universitesi’nde ders veren Tim Fletcher ; “Indi Design”’ın kurucusu, Hindistan’ın en büyük profesyonel tasarımcı topluluğu Design India’nın başkanı, Cannes Lions Festival, Dutch Design Awards gibi önemli etkinliklerde jüri üyeliği yapmış Sudhir Sharma ; Yamaha’nın tasarımcısı Yaroslav Yakovlev; Japonya Shizuoka Universitesi’nde Endüstriyel Tasarım profesörü, eski Toshiba Tasarım Merkezi ürün tasarımcısı, 3 Good Design Award sahibi Dr. Yasuko Takayama; medikalden mobiliteye, topluluktan şehir planlamasından farklı alanlarda deneyim tasarımcısı Chiho Sasaki ve bugün Panasonic Corporation olarak bilinen Matsushita Electric Industrial Co.’da çalışmış, Gen Suzuki Studio’nun kurucusu, ev aletlerinden elektrikli ürünlere ve mobilyaya tasarımın pek çok alanında çalışmış Gen Suzuki yer alıyor.

Haberin Devamı