Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyaca ünlü oyuncu rüşvetten tutuklandı

Dünyaca ünlü oyuncu rüşvetten tutuklandı

Umutsuz Ev Kadınları dizisinin başrol oyuncusu Felicity Huffman, kızının üniversiteye girebilmesi için okul görevlilerine rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Dünyaca ünlü oyuncu rüşvetten tutuklandı

Güzel oyuncu rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklandı. Huffman gibi pek çok ünlü ismin bu suçu işlediği ortaya çıktı.

Umutsuz Ev Kadınları dizisi oyuncusu Felicity Huffman ile Shameles dizisi başrol oyuncusu eşi William H. Macy ve Full House dizisi yıldızı Lori Loughlin'in de bulunduğu 50 kişi, çocuklarının, ABD'nin seçkin üniversitelerine kabul edilmeleri için bir danışmanlık firmasına milyonlarca dolar rüşvet vermekle suçlandı.

Bu paylaşımdan sonra ünlü çiftin kızlarını okula kabul ettirebilmek için Sofia'nın sınav puanını illegal olarak yükselttirme amacıyla rüşvet ödedikleri ortaya çıktı. Rüşvet verdikleri okul danışmanı Rick Singer, rüşvet almaktan suçlu bulunduktan sonra yetkililerle işbirliği yaptı ve mahkeme raporlarına göre aralarında Huffman'ın da olduğu pek çok kişi hakkında delil toplanmasına yardımcı oldu.

Huffman, 18 yaşındaki kızı Sofia'nın okula kabul edilmesi için sınav puanını yükseltme karşılığında 15 bin dolar rüşvet verdiği gerekçesiyle salı sabahı tutuklanırken, ünlü oyuncunun Los Angeles mahkemesine çıkarılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

TOPLAMDA 25 MİLYON DOLAR

Boston eyaletindeki federal mahkeme kayıtlarına göre, 2011-2019 döneminde aralarında Hollywood yıldızları ve ünlü iş insanlarının da olduğu 50 kişi, çocuklarının Yale, Georgetown, Stanford ve Güney California Üniversitesi gibi okullara kabul edilmesi için danışmanlık firmasına toplam 25 milyon dolar ödeme yaptı.