Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyaca ünlü fotoğrafçı onu seçti!

Dünyaca ünlü fotoğrafçı onu seçti!

Dünyaca ünlü fotoğrafçı onu seçti!

Yunan asıllı İngiliz fotoğraf sanatçısı Andreas Stavrinides, geçtiğimiz günlerde kış aylarında hayata geçireceği özel bir projenin ilk ayağı için İstanbul’a geldi.

Stavrinides’in, 70’li yılların sinema hikayelerinden ilham alarak fotoğraflarla öykülendirdiği çekimler için aradığı tipleme, dönemin ünlü aktörlerinden Tom Selleck, Burt Reynolds tarzında ve özellikle bıyıklı idi. Andreas, Türkiye’den kimi seçeceği konusunda düşünürken Vatan Şaşmaz’da karar kıldı ve hemen çekimlere başladı. Fotoğrafçı, çekeceği karelerdeki kadın figürü için Hırvat manken Ela’yı kullandı.

Andreas Stavrinides, ağırlıklı olarak Vogue İtalya için moda çekimleri yapıyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Franca Sozzani onun için ‘bir fotoğraf dahisi’ diyor. Andreas, ayrıca dünyaca ünlü çizgi film

karakterleri Smurfs’ün yanısıra Chanel afişlerini de hazırlamış.Prodüksyonunu Moonshot’ın yaptığı, yaklaşık 15 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen çekimlerde, makyajları ünlü makyöz Jeff gerçekleştirdi. İlk kez Türkiye’ye gelen sanatçı, Vatan Şaşmaz’la çok rahat çalıştığını ve İstanbul’un tarihi dokusuna hayran kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Londra’da yaşayan Andreas, bir hafta boyunca yaptığı çekimlerin ardından bir sonraki adım için ülkesine döndü. Her fotoğrafta bir film karesi hatta öyküsü anlatmayı hedefleyen Stavrinides, yılın bir bölümünü de Atina ve Londra’dan sonra İstanbul’da geçirmeyi planlıyor.