Gazete Vatan Logo

Dünyaca ünlü blogger, Gaziantep'e hayran kaldı

GAZİANTEP'e gelen dünyaca ünlü blogger Katrina Howe, giydiği yöresel kumaş kutnudan yapılan elbiseyle kenti gezdi.

Dünyaca ünlü blogger, Gaziantep'e hayran kaldı

İngilterede yaşayan dünyaca ünlü blogger Katrina Howe, Eylül ayında İngilterenin başkenti Londrada gerçekleştirilecek Londra Moda Haftasında sergilenecek olan kutnu kumaşı hakkında bilgi almak ve Gaziantep'i yakından tanımak için Fatma Şahinin davetlisi olarak kente geldi. Dört gün boyunca Gaziantep'in tarihi ve turistik mekanlarını gezen Howe, şehrin ünlü mutfak müzesinde Gaziantep mutfağı hakkında bilgi alarak, organize edilen baklava pişirme sanatı atölye çalışmasına katıldı. Daha önce Türkiyenin başka şehirlerinde bulunduğunu ifade eden ünlü blogger, Gaziantep mutfağına hayran kaldı.

KUTNU KUMAŞINDAN ELBİSEYİ ÜZERİNDEN ÇIKARMADI

Şubat ayında İstanbulda gerçekleştirilen Dünya Turizm Forumuna da konmacı olarak katılan Katrina Howe, ilk kez geldiği Gaziantepte yöreye özgü olan kutnu desenli elbisesiyle dolaştı. Tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren ünlü bloggerler arasında yer alan Howe, Başkan Şahini makamında Doğan Haber Ajansı Londra muhabiri Aynur Tattersall ve Hürriyet Gazetesi yazarı Ayçe Bükülmeyen ile birlikte ziyaret etti. Howe, Gaziantepte bulunmaktan duyduğu mutluluğu kaydederek, "Türkiyede birçok şehri gördüm ama Gaziantepten her şeyiyle çok etkilendim. Yediğim yemekler bugüne kadar yediğim en güzel yemeklerdi. Şehrin tarihi ve kültüründen çok etkilendim. Zeugma Mozaik Müzesi harika. Özellikle Çingene kızı mozaiği, Mona Lisa kadar bilinmesini ve tüm dünyanın tanımasını umut ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 7 kıtada 99 ülke gezen Howe, seyahati boyunca giydiği kutnu kumaşından yapılmış elbisenin şimdi devam edeceği dünya turunda diğer gittiği ülkelerinde de giyerek hem Gaziantep, hem de kutnu kumaşının dünyada tanıtılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

'MEDENIYET, KÜLTÜR, LEZZET VE BARIŞ ŞEHRİ'

Katrina Howe'u şehirlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Doğan Haber Ajansının sorularını yanıtladı. Gaziantepteki çeşitliliğin kendilerine büyük güç verdiğini ifade eden Şahin, bu zenginliği dünyaya tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dünyanın artık tek tip istemediğini, özgünlük, çeşitlilik ve farklılık istediğini ifade eden Şahin, "Dünya artık tek tip istemiyor; özgünlük, çeşitlilik ve farklılık istiyor. Buna baktığınız zaman bu bütün kelimelerin içini dolduran yerin Gaziantep olduğunu görüyorsunuz. Çünkü özellikle İpek Yolunun getirdiği çok büyük bir medeniyet var burada. Bu akşamdan sabah olan bir medeniyet değil. Dünyanın en eski 20 merkezinden biri burası. Burada bir birikim, hepsinin sonunda bir kültürel miras var. Bunun sonunda farklılık ve farkındalık ortaya çıkıyor. Avrupada olmayan Anadolunun güzelliğini yeni keşfetmeye başladı dünya. Dikkat çekiyor, çünkü artık damak tadından, aynı yemekleri yemekten usandı. Aynı lezzetten bıktı; başka bir şey denemek istiyor. Başka bir şey deyince Gaziantepte 500 çeşit yemek var" dedi.

Haberin Devamı

Lezzet başkenti olarak yemek konusunda iddialı olduklarını da sözlerine ekleyen Şahin, "Lezzet başkenti olarak yemek iddialı olduğumuz bir alan. Çünkü burada birçok medeniyet Fırat üzerinde en güçlü dönemini yaşamış ticaret için bir araya gelenler de mutfağını paylaşmış. Mutfakta çeşitlenince beraberinde lezzeti getiriyor çünkü toprak, güneş, doğa ve ustalık birleşince bu çeşitlilik ve bu lezzete dönüşüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Londrada Eylül ayında kutnu kumaşından yapılan giysilerin buradaki defilede yer alacağına da değinen Şahin, Gaziantepin tanıtımı adına önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Şahin, ünlü bloggerin şehirlerine gelmesinden ayrıca kutnu kumaşından yapılmış bir elbise ile şehri dolaşmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, yabancı gazetecilerin Gaziantepi dünyanın başka yerlerinde de tanıtmalarının kendileri için büyük anlam ifade ettiğini söyledi.