Gazete Vatan Logo

Dünya turunda 2 yıl balayı

İngiliz Kat ve Steve Turner çifti bisiklet üzerinde balayına çıktı. 674 gün süren 30 bin 500 km’lik yolculukta Türkiye’yi anlata anlata bitiremediler.

START: YENİ ZELANDA

Londra’da yaşayan Kat-Steve Turner çifti 2012’de evlenmelerinin ardından Yeni Zelanda’ya uçtu. Buradan başladıkları bisiklet turunu 674 gün sonra tamamladı. Her gittikleri yerle ilgili blog tutan ve büyük ilgi çeken çift, bloglarında Türkiye’ye de özel bir yer ayırdı. Hem Türkiye’nin dört bir yanında çektirdikleri fotoğrafları tandemturners.com sitesinde yayınladılar hem de Türk insanı hakında çok sıcak anılarına yer verdiler.

3 KITAYI AŞTILAR

Safranbolu, Ünye, Sinop, Sakarya gibi yerlerde bazen çadırda bazen Türk misafirperverlerin evlerinde, bazen de otelde kaldılar. Kastamonu’da bir belediye başkanıyla Google Translate ile yaptıkları sohbeti ise uzun uzun internet günlüklerinde anlattılar. Daha önce hiç bisiklet kullanmamış olan Kat, bisiklet üzerinde birçok ülkeyi ziyaret etme fırsatı buldu. Pedalla 3 kıta aşan çift çölleri, ormanlarını, fırtınaları aştı.

TÜRKİYE RÜYA GİBİ

Türkiye’deki balık kültüründen çok etkilenen çift hamsinin tadını çok beğendi. Sinop’ta olta atmayı ihmal etmedi. Karadeniz sahilleri için ‘Rüyayı yaşamak gibi’ yorumu yaptılar.

Haberin Devamı