Gazete Vatan Logo

Dünya şokta! Cesetleri yağmaladılar!

Dünya şokta! Cesetleri yağmaladılar!

Düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın enkazındaki cesetlerin değerli eşyalarını alan Rus ayrılıkçıların fotoğrafları sosyal medyaya düşünce cesetlerin yağmalandığı ortaya çıktı.

Twitter'a yüklenen bir fotoğrafta Rus yanlısı ayrılıkçılardan bir kişinin bir cesedin parmağındaki yüzüğü aldığı görülüyor. Cesedlere yapılan bu saygısızlık dünyadan büyük tepki topladı.

Malezya uçağının düşmesine Rusya'nın isyancılara verdiği füzenin neden olduğu iddia ediliyor. Putin önce Ukrayna yönetimini suçladı ve herhangi bir sorumluluklarının olmadığını söyledi. Ancak pazar gecesi kaza alanında herkesin güvenliğinin sağlanmasına dair açıklama yaptı.
UÇAĞIN KARA KUTULARI TESLİM EDİLDİ
Ukrayna'nın doğusunda geçen hafta düşen Malezya Havayolları uçağına ait kara kutuların Malezyalı uzmanlara teslim edildiği bildirildi. Rus basınında çıkan haberlere göre, ülkenin doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan "Donetsk Halk Cumhuriyeti" yetkilileri, uçağın düştüğü alanda bulunan iki adet kara kutuyu Malezyalı yetkililere teslim etti. Taraflar, kara kutuların Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) uzmanları tarafından da incelenmesini öngören mutabakat zaptı imzaladı.
Malezyalı yetkililer, kara kutuların iyi durumda olduğunu ve herhangi bir müdahale izi bulunmadığını kaydetti.
Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede perşembe günü düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünü açıklarken, Rusya olayla ilgili sorumluluğun Ukrayna hükümetine ait olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı